Apple iPhone 8, piyasadaki en yüksek ekran-gövde oranına sahip olacak

iPhone 8, piyasadaki en yüksek ekran-gövde oranına sahip olacak

03.07.2017 - 19:04 | Son Güncellenme:

KGI analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2017 model iPhone 8 cihazında ekrana gömülü parmak izi özelliğinin yer almadığını ancak, bugüne kadar görülmüş en yüksek ekran gövde oranına sahip olacaklarını belirtti.

iPhone 8, piyasadaki en yüksek ekran-gövde oranına sahip olacak

KGI analisti Ming-Chi Kuo yeni iPhone modelleri için yeni bir rapor yayınladı. Kuo'ya göre piyasadaki en büyük ekran gövde oranı sahip olacak iPhone 8’de ekrana gömülü Touch ID özelliği bulunmayacak. Bunun duşunda ekranın ön yüzünde tıpkı Essential Phone’da olduğu gibi bir çentik/çıkıntı bulunacak.

Haberin Devamı

Raporlara göre ekranın üst kısmındaki çentik kamera sensörü ve ahizeyi içerecek, onun dışında neredeyse hiçbir çerçeve bulunmayacak. iPhone 8, 5.8 inçlik OLED bir ekranla beraber gelmesine rağmen, boyutları iPhone 7 ile hemen hemen aynı olacak. Ancak kullanılabilir ekran alanın yalnızca 5.2 inç olacağı iddia ediliyor.

Diğer yandan iPhone 8'in kasasısınn paslanmaz çelik çerçeve ve camdan olacağı belirtiliyor. iPhone 8'deki ön kamera sistemi, yüz tanımayla kimlik doğrulama ve 3D derinlik algılamayı da destekleyecek. iPhone 8 ve 5.5 inçlik iPhone 7s Plus 3 GB RAM, 4,7 inç iPhone 7s'te ise 2 GB RAM kullanılacağı söyleniyor.

KGI, her üç yeni iPhone'da 64 ve 256 GB depolama seçeneklerinin olacağını ve her üçünün hızlı şarj desteği sunacağını ifade etti.

Haberin Devamı

KGI, Apple'ın üç yeni iPhone modelini Eylül olayında duyuracağını belirtiyor.