Kültür Sanat AKM’de ‘Tablolar Konuşuyor’ sergisi

AKM’de ‘Tablolar Konuşuyor’ sergisi

05.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un, görme engelliler için sesli içerik hizmeti sunan “Telefon Kütüphanesi” uygulamasının “Tablolar Konuşuyor” bölümüne eklediği Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi’nden oluşan dijital resim sergisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açıldı.

AKM’de ‘Tablolar Konuşuyor’ sergisi

Başta görme engelli sanatseverler olmak üzere tüm ziyaretçiler sesli betimlemeye ve tablo yorumlarına sahip eserlerle farklı bir sergi deneyimi yaşayacak. Ülkemizin en zengin koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Milli Saraylar Resim Müzesi’nden seçilen 20 eserin yer aldığı sergide, Osman Hamdi Bey’den Halil Paşa’ya; Fausto Zonaro’dan Ayvazovski’ye yerli ve yabancı ressamların yapıtları bulunuyor.

Haberin Devamı

Sanat odak noktası

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “Türkiye’ye Değer anlayışıyla hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle; teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürüyoruz. Herkes için erişilebilir iletişim ilkesiyle kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı sürdürürken, iletişimin en etkili araçlarından birisi olan sanatı odağımıza alarak, sanatın erişilebilirliğine dikkat çeken projeler sunuyoruz. Bu doğrultuda Milli Saraylar Resim Müzesi’nin zengin koleksiyonundan özel bir seçkiyi farklı bir sergi deneyimiyle AKM’de sanat severlerle buluşturuyoruz. Bugün de görme engellilerin sesli kitaplara ulaşabildiği, ayrıca içerisinde ilaç barkodu okuma, para tanıma gibi uygulamaları da yer alan Telefon Kütüphanesi projemizin ‘Tablolar Konuşuyor’ bölümündeki resimlere Milli Saraylar Resim Müzesi’nden seçkin eserleri ekledik. Katılımcılar, sergideki resimlerin, sesli betimlemelerine ve tablo yorumlarına erişebilecekler” dedi. Sergi, 3-24 Aralık tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salon’da 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.