Kültür Sanat Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif

Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif

16.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat dergisinin heykel sanatına büyük katkı sunan ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Heykelde Yeni Keşifler yarışmasında dereceye giren isimlere plaketleri düzenlenen törenle verildi. Yurt dışı sanat eğitimi ödülünü “Dialogue, Khronos” adlı eseriyle Furkan Depeli kazandı.

Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif

Türkiye’nin en köklü kültür sanat dergisi Milliyet Sanat’ın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği III. Heykelde Yeni Keşifler yarışmasının ödül ve kapanış töreni 14 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirildi. Kemer Country’de düzenlenen törene Özay Şendir, Doğan Hızlan, Emre İskeçeli, Ozan Turhan, Olgaç Artam, Sabiha Kurtulmuş, Asu Maro, Gamze Çetiner, Derya Yücel, Aslı Sümer, Sinem Konu Keskinok’un da aralarında olduğu çok sayıda isim katıldı. 26 Eylül’de açılan sergide seçici kurul tarafından belirlenen 10 sanatçı ve eserleri; Abdulsamed Şahin “Ayağı Bağlı”, Can Aksan “Jah Protection”, Çiğdem Yıldırım “Athena”, Emirhan Özkök “İris”, Filiz Sır “Entropi”, Furkan Depeli “Dialogue, Khronos”, Kadir Kırıcı “Dönence Kendini Tanı”, Lale Altunel “Lilium” Olcay Gültepe “Hayalperest” ve Ufuk Aydın “İçgörüsel Yapı” yer aldı. Serginin kapanışında gerçekleşen törende Milliyet Sanat dergisi Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz dereceye giren isimlere plaketlerini takdim etti. III. Heykelde Yeni Keşifler sergisinin küratörlüğünü üstlenen Sabiha Kurtulmuş törende yaptığı konuşmada “Milliyet Sanat’ın Mesa Holding sponsorluğunda düzenlediği III. Heykelde Yeni Keşifler yarışması ve yarışmanın, Kemer Country Club ev sahipliğinde gerçekleşen sergisi, sanatçıları desteklemeyi hedefleyen bir proje. Her yıl farklı desteklerle ve yeniliklerle düzenliyoruz bu yarışmayı” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif

Furkan Depeli “Dialogue, Khronos”

Çevrim içi müzayede

Dereceye giren Can Aksan, Çiğdem Yıldırım ve Furkan Depeli’ye çalışmalarının üretimi için 15 bin TL’lik destek sağlayan yarışmanın bu yılki yurt dışı sanat eğitimi ödülü ise Furkan Depeli’nin oldu.

Genç sanatçı ödülü almaya, “Dialogue, Khronos” adlı eseriyle hak kazandı. Yunan mitolojisinde zaman kavramının kişileştirilmiş hâli olan Khronos’a selam yollayan Depeli’nin eseri, yarattığı sıkışmışlık hissi ile izleyenleri etkilemeyi başardı. Depeli, Kurtulmuş’un “Eğitimi özellikle çok önemsiyoruz. Bir sanatçının farklı bir ülkenin ve kültürün sanat ortamıyla bir araya gelmesi, etkileşimde bulunması ve hem deneyimlediklerini hem de öğrendiklerini sanatına aktarabilmesi çok önemli” sözleriyle bahsettiği Somos International Artist In Residence Program Agreement’ta bir aylık sanat eğitimi alacak. Finale kalanlar arasından satılamayan eserler 22 Ekim’e kadar artam.com üzerinden çevrim içi müzayedeyle satışta olacak.

Haberin Devamı

Heykelin yeni keşifleri ödüllendirildif

Çiğdem Yıldırım “Athena”