Kültür Sanat Sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi’nde

Sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi’nde

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yenilenen Atatürk Kültür Merkezi 29 Ekim 2021’de açıldı. AKM’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Yeni AKM ile İstanbul’a ve dünyaya kültür sanat hizmetleri sunacak abidevi bir eser ortaya çıkardık” dedi.

Sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi’nde

Sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin de sanat belleğinde iz bırakan bir yapı Atatürk Kültür Merkezi… İlk defa 1969 yılında dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi olarak hizmete giren bina, Türkiye’de Cumhuriyet döneminin simge yapılarından biri.  Hayati Tabanlıoğlu projesi ile yapımı tamamlanan ve şehrin kültür hayatında sembol bir yeri olan AKM, 2018 yılında yenilenme sürecine girmişti. AKM, önceki mimarisine selam gönderen yeni yüzüyle 29 Ekim 2021 tarihinde, büyük bir heyecanla, kapılarını sanatseverlere açtı. Yeni AKM, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önerilen, Hasan Uçarsu’nun bestelediği “Sinan” operasıyla açılışını yaparak büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Sanatın kalbi Atatürk Kültür Merkezi’nde

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul’daki sanat birimlerinin, yerleşik kurum olarak yer aldığı İstanbul AKM, gelişmiş bir teknolojik donanımla tasarlanmış 2 bin 40 kişilik Türk Telekom Opera Salonu, 781 kişilik Tiyatro Salonu, 410 metrekarelik AKM Galeri ve AKM Çok Amaçlı Salonu ile yıl boyunca sanatseverleri ağırlıyor.

İstanbul AKM, yerleşik kurumların etkinliklerinin yanı sıra ortak ve dış yapımlara da kapılarını açıyor. Atatürk Kültür Merkezi geçmişte olduğu gibi bugün de sanatseverlerin buluşma adresi olma kimliğini devam ettiriyor. Uluslararası alandaki örnekleriyle yarışacak donanıma sahip Atatürk Kültür Merkezi, ışığını Taksim Meydanı’ndan tüm İstanbul’a yayıyor.

İstanbul AKM’nin içinde yer alan AKM Galeri ve AKM Çok Amaçlı Salon, AKM Müzik Kayıt Stüdyosu ile AKM  Kütüphanesi’nden oluşan  Kültür Sokağı’nda her yaştan, her coğrafyadan sanatsevere hitap edebilecek kültür durakları bulmak mümkün.