Kültür Sanat Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

03.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

2024’ü Milliyet Sanatla karşılıyoruz! Türkiye’nin en köklü kültür sanat dergisi yeni yılın ilk sayısıyla okuru tiyatrodan edebiyata, plastik sanatlardan sinemaya sanatın nabzını tutmaya çağırıyor.

Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

Milliyet Sanat 2024’ü Nazan Öncel ile karşılıyor. Yeni yılın ilk sayısında “Vicdanızımızı Dürten Hikâye Anlatıcısı Nazan Öncel” başlığıyla okur karşısına çıkan Milliyet Sanat, açılış sayfalarında  kariyerinin 13. stüdyo albümü “Kara Plak”ı beş yıllık bir suskunluğun ardından dinleyiciyle buluşturan Nazan Öncel’in söyleşisine yer veriyor. Yavuz Hakan Tok ile yaptığı söyleşide Öncel müzik hayatını ve yeni albümünü anlatıyor. Müzik sayfalarının bir diğer konuğu Google’ın yapay zekâsı Bard. Egemen Limoncuoğlu, “Bard, Milliyet Sanat okuru çıktı” başlıklı yazısında bu yıl yapay zekâ ile muhabbetimizin artacağını söylüyor. Plastik Sanat sayfalarında ise video sanatının öncülerinden, alanında dünyanın en prestijli ödülü olan Altın Aslan’ı 60. Venedik Bienali’nde alacak olan Nil Yalter’in söyleşisi karşılıyor okuru. Özgür Toraman’ın “Zihnin Bahçesi”, Halil Altındere’nin “A Brief History of My Last Three Years” sergileri derginin diğer uğrak noktaları.

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

‘Yargı’nın şifreleri

“Ayın Söyleşisi”nin konuğu Sema Ergenekon. Asu Maro, Ergenekon’la yaptığı söyleşide “Yargı” evreninin detaylarını soruyor. Zirvede devam eden üçüncü sezonunu Uluslararası Emmy Ödülü’yle taçlandıran dizinin senaristi Sema Ergenekon “İçimin sesi çok güçlüymüş. Bunu bana ‘Yargı’ öğretti” diyor. Sahne Sanatları sayfalarının ilk konuğu Şenay Gürler. Bu sezon “Medea’ya Göre Ahlak”, “Ben Türkan Saylan”, “Richard” ve “Yalnız Kadın” adlı dört oyunla seyirci karşısında olan Şenay Gürler naifliğiyle güçlü kadınları canlandırmayı sevdiğini söylüyor. Ödüllü yönetmen Emin Alper, Dostoyevski’nin “Öteki” adlı eserinden sahneye uyarlanan oyunun detaylarını anlatıyor. Alper ilk kez tiyatro yönetmenliğini deneyimlediği oyununa dair “Sahnede Golyadkin’in görünür olma, var olma mücadelesi beyaz yaka evreninde yaşanıyor” diyor. Edebiyat sayfalarında şair, yazar ve editör Yalvaç Ural, 12 isim ile ortaya koyduğu “Gizem Dolu İstanbul Masalları” ile psikolog Mine Özgüzel yeni kitabı “Yaşam Hikâye Mi?”yi anlatıyor. 

Haberin Devamı

Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

Sema Ergenekon, Asu Maro’nun konuğu. 

Perdedeki başkanlar

Sinema sayfaları Gupse Özay’ın neşesini yanstıyor. Kendi annelik deneyimini ve zorluklarını merkeze alan “Lohusa” filminin hem senaristi hem başrolü olan Özay filmin detaylarını ve sinema kariyerini Milliyet Sanat okurlarına anlatıyor.  Ardından “Gül Döktük Yollarınıza” başlığıyla 2024’ün “Dune: Part Two”, “Gladiator 2”, “Joker: Folie a Deux” ve “Deadpool 3” gibi iddialı yapımları bir çatı altında toplanıyor. Bu ay vizyona girecek “Başkan” filmi üzerinden yola çıkan yazıda ise okura “Kimi seçmeli, nasıl seçmeli?” sorusunu yöneltilerek sinemamızın hafızalara kazınmış belediye başkanları mercek altına alınıyor. Sanatın her alanında pek çok özel röportaj, yazı ve haberlerin yer aldığı dergiye bayilerin yanı sıra dijital uygulamalardan, Getir, Trendyol ve shopier.com’dan ulaşılabilir. 

Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

"Öteki" oyununu yönetmeni ve oyuncuları anlattı.

Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat

Usta oyuncu Nicolas Cage'in en kötü saç modelleri.