Kültür

Kültür

Son dakika kültür haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kültür gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kültür haber sayfamızda...

Kültür

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 88.615 kültür haberi bulunmuştur.
'Zaman önemini yitirecek'
'Zaman önemini yitirecek' İstanbul Dijital Sanat Festivali’ne bu yıl ilk kez dahil olan moda bölümünün küratörlüğünü yürüten Niyazi Erdoğan, “Bu akıllı gelecekte, modanın en temel bileşeni zamanın artık önemini yitireceğini düşünüyorum. Daha hızlı süreçler devreye girerken, beklentim daha zamansız işlerin ortaya çıkması” diyor.
4.05.2024 Pazar
Turan Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
Turan Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu Uluslararası Turan Film Festivali Ödül Töreni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda yapıldı.
4.05.2024 Ege
Türkiye'de ilk kez Efes Antik Kenti’nde uygulandı! 'Çok etkileyici'
Türkiye'de ilk kez Efes Antik Kenti’nde uygulandı! 'Çok etkileyici' UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti’nin turistler tarafından gece de ziyaret edilebilmesi için ışıklandırılmasının ardından "gece müzeciliği" lansmanı gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez Efes’te uygulandı.
4.05.2024 Gündem
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinde detaylar ortaya çıktı
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinde detaylar ortaya çıktı Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı.
4.05.2024 Gündem
KPSS LİSANS BAŞVURU EKRANI 2024 💥 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT, DHBT başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?
KPSS LİSANS BAŞVURU EKRANI 2024 💥 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT, DHBT başvurusu nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM tarafından KPSS Lisans başvuruları alınmaya başlandı. Lisans sınavına katılım sağlayacak olan adaylar başvuru işlemlerini ais.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girdikten sonra gerçekleştirebilecek. Başvuru işlemleri 15 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek. Peki KPSS lisans başvurusu nasıl ve nereden yapılır?
4.05.2024 Bilgi Rehberi
İzmir Art Fair Sanat ve Antika Fuarı’nda yarın son gün
İzmir Art Fair Sanat ve Antika Fuarı’nda yarın son gün 1 Mayıs’ta başlayan İzmir Art Fair, Sanat ve Antika Fuarı’nı ziyaret etmek için yarın son gün.
4.05.2024 Kültür Sanat
Sinemaya 34 milyonluk destek
Sinemaya 34 milyonluk destek Kültür ve Turizm Bakanlığı senaryo ve diyalog yazım, kısa film yapım, kısa animasyon film yapım ve yerli film gösterim türlerine 2024 yılı desteklerini açıkladı.
4.05.2024 Kültür Sanat
Karadeniz’de tiyatro rüzgârı
Karadeniz’de tiyatro rüzgârı Trabzon’da bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali açılış töreniyle başladı. Festivalde Devlet Tiyatroları’yla birlikte Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, İspanya ve Yunanistan’dan gruplar oyunlarını sahneleyecek.
4.05.2024 Kültür Sanat
Galatasaray'da başkan adayı olan Süheyl Batum yönetim listesini teslim etti
Galatasaray'da başkan adayı olan Süheyl Batum yönetim listesini teslim etti Galatasaray'da 25 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi Süheyl Batum başkanlığa adaylığını koydu. Batum yönetim kurulu listesini Divan Kurulu'na teslim etti.
3.05.2024 Galatasaray
KPSS başvuruları başladı
KPSS başvuruları başladı 2024 KPSS lisans sınavı başvuruları için bekleyiş sona erdi ve on binlerce kişinin beklediği başvurular başladı.
3.05.2024 Gündem
Dijital sanatla gerçekliğin peşinde
Dijital sanatla gerçekliğin peşinde Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF), 5 Mayıs’a kadar AKM’de devam ediyor.
3.05.2024 Kültür Sanat
Suzan Kardeş’le Hıdrellez kutlaması
Suzan Kardeş’le Hıdrellez kutlaması Suzan Kardeş’in geleneksel hâle getirdiği Suzan’ın Hıdırellez Festivali kutlamaları, 5 Mayıs’ta Maximum Uniq Açıkhava’da.  
3.05.2024 Kültür Sanat
Spacey’nin hikâyesi ‘maskesiz’
Spacey’nin hikâyesi ‘maskesiz’ Hakkında açılan cinsel saldırı davasından geçen yıl beraat eden Kevin Spacey’nin yaşamını konu alan belgesel tamamlandı.
3.05.2024 Kültür Sanat
Delacroix yeniden müzede
Delacroix yeniden müzede 19. yüzyıl ressamının dünyaca ünlü ve geniş çapta kopyalanan, Fransız bayrağını sallayan ve silahlı adamları savaşa yönlendiren çıplak göğüslü bir kadını tasvir eden Eugène Delacroix’nin “Halka Yol Gösteren Özgürlük” tablosu altı ay aradan sonra yeniden Louvre Müzesi’nde.
3.05.2024 Kültür Sanat
Yaşar Kemal’in romanları sesli kitapta
Yaşar Kemal’in romanları sesli kitapta Yaşar Kemal’in unutulmaz eserleri, yazarın eserlerini bu sefer dinlemek isteyen kitapseverler için Storytel’de.
3.05.2024 Kültür Sanat
Almanya’dan mesaj var
Almanya’dan mesaj var Goethe-Institut, Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye’de programının 5 Mayıs’a kadar devam edecek İstanbul gösterimlerini Sinematek/Sinema Evi iş birliğiyle gerçekleştiriyor.
3.05.2024 Kültür Sanat
Antik taş yolda beton konforu
Antik taş yolda beton konforu Aydın’da Beşparmak Dağlarında (Latmos) yer alan ve antik kentleri birbirine bağlayan yaklaşık 2500 yıllık antik yolun bir kısmına beton dökülmüştü.
3.05.2024 Gündem
‘Ankara imara açılmış dereler kentidir’
‘Ankara imara açılmış dereler kentidir’ Ankara’da önceki gün yaşanan sağanak yağış, kentte sele neden oldu. Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, şehir sellerinin, plansız kentleşme ve bunun sonucu olarak betonlaşma ile ortaya çıkan altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını belirti.
3.05.2024 Gündem
Sırbistan’da yeni hükümet kuruldu! ABD’nin yaptırım uyguladığı iki siyasetçi kabinede
Sırbistan’da yeni hükümet kuruldu! ABD’nin yaptırım uyguladığı iki siyasetçi kabinede Sırbistan’da Parlamento, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’e yakın bir isim olarak öne çıkan eski Savunma Bakanı Milos Vucevic liderliğindeki yeni hükümete onay verdi. Kabinede ABD’nin yaptırım uyguladığı iki siyasetçi yer alıyor.
2.05.2024 Dünya
Bakan Uraloğlu açıkladı: Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor
Bakan Uraloğlu açıkladı: Abu Dabi-Trabzon direkt uçuşları başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı adına tam bir skandal!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı adına tam bir skandal! Katıldığı programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aşırı sağcı akımların kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet tarafından himaye edilmesi, Batı demokrasileri adına tam bir faciadır, utançtır, skandaldır.' dedi.
2.05.2024 Gündem
Bıçakladığı kuzenine 'arkadaşlarını öldüreceğim' dedi, cinayet işledi
Bıçakladığı kuzenine 'arkadaşlarını öldüreceğim' dedi, cinayet işledi 4 ay önce bıçakladığı kuzenine "seninle arkadaşlık edenleri öldüreceğim" diyen A.R.Ç. dün akşam kuzeninin yanındaki arkadaşını öldürdü.
2.05.2024 Gündem
Mayısta ‘rüya’ ve ‘yıldız’
Mayısta ‘rüya’ ve ‘yıldız’ Milliyet Sanat mayıs sayısında “Bir Rüya Açılır” sergisinden yola çıkarak Aida Mahmudova’nın sanatını kapağına taşırken 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü vesilesiyle hayranlarına poster hediye ediyor.
2.05.2024 Kültür Sanat
Turizmde rüzgâr uzaktan esiyor!
Turizmde rüzgâr uzaktan esiyor! Turist sayısı ve turizm gelirinde tüm zamanların en iyi ilk çeyrek dönemini geride bırakan Türkiye’ye uzak pazarlardan gelişlerde de patlama yaşanıyor. ABD, Hindistan ve Kanada aylık bazda kendi rekorlarını kırdı.
2.05.2024 Ekonomi
İstanbul'dan 1 Mayıs manzaraları
İstanbul'dan 1 Mayıs manzaraları İstanbul’daki 1 Mayıs gösterilerinin bu yılki odak noktası Fatih’teki Bozdoğan Kemeri oldu. Polis, tarihi kemerde barikat kurarak Taksim’e çıkışa izin vermedi. Saraçhane’de toplanan kalabalık açıklamaların ardından ayrıldı. Bazı küçük gruplar polise saldırarak barikatı aşmak istedi. Polisin soğukkanlı tutumu ile olaylar büyümedi.
2.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kültür ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.