Milliyet Executive 'Güçlü oyun kurucu olarak geleceğe yön vereceğiz'

'Güçlü oyun kurucu olarak geleceğe yön vereceğiz'

09.06.2023 - 04:09 | Son Güncellenme:

'Kapılarımızı açtığımız ilk günden bu yana sektörümüzde oyun kurucu konumumuzu güçlendiriyoruz ve sektörün geleceğine yön veren çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz.'

Güçlü oyun kurucu olarak geleceğe yön vereceğiz

CarrefourSA CEO'su Kutay Kartallıoğlu, "1993 yılında İçerenköy'de başlayan yolculuğumuzu bugün 49 ilde, 900'den fazla mağaza ve 11 bine yakın çalışanımızla sürdürmeye devam ediyoruz. 30 yılı geride bıraktığımız ve önümüzdeki 30 yılı planladığımız 2023 yılı bu yüzden bizim için önemli bir eşik" dedi. Türkiye'nin en köklü gruplarından Sabancı Topluluğu ve Avrupa'nın en büyük perakende zincirlerinden Carrefour'un ortak iştiraki olarak organize gıda perakende sektöründeki sorumluluklarının farkında olduklarını vurgulayan Kutay Kartallıoğlu, şunları söyledi: "Tam da bu noktada, kapılarımızı açtığımız ilk günden bu yana sektörümüzde oyun kurucu konumumuzu güçlendiriyoruz ve sektörün geleceğine yön veren çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu vizyon ve bilinçle yaptığımız tüm çalışmaları ise 'Doğrusu CarrefourSA'da' söylemimiz çatısı altında bir araya getiriyoruz. Çünkü işimizin her adımında doğrusunu yapmak önceliğimiz. Doğrusu vizyonu bizim için, "yeni nesil market" yaklaşımıyla doğru üreticiden, doğru ürünü temin ederek, doğru hizmet anlayışı ile doğru kalite ve fiyatla sunarak farklılaşmak demek. Müşterilerimizin ihtiyaç duydukları her şeye tek bir noktadan ulaşabilmelerini sağlamak için ürün gamımızı sürekli güncelliyor ve genişletiyoruz. Taze sebze meyve kategorisinde lider konumdayız ve Türkiye'de 8 binden fazla çiftçiden tedarik ettiğimiz ürünleri her gün raflarımıza taşıyoruz. Et ve balık kategorisinde yatırımlarımız devam ederken özellikle su ürünleri ve balık konusunda en zengin reyona sahip market olarak sektördeki iddiamızı koruyoruz.

Haberin Devamı

Mağazalar deneyim alanı

30 yıllık deneyimle, sektörü ve değişen trendleri doğru analiz ederek müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak çalışmalara imza attıklarını belirten Kartallıoğlu, şunları söyledi: "Bunlardan biri de Lezzet Arası restoranlarımız. Sektörümüzde mağazaları birer gastronomik deneyim alanına dönüştüren ilk organize gıda perakende markasıyız. Müşterilerimizin uygun fiyatlarla kaliteli ve lezzetli yemek yeme imkânı bulurken, aynı zamanda et ve balık reyonundan aldıkları ürünü ücretsiz bir şekilde pişirterek diledikleri şekilde tüketebildikleri Lezzet Arası restoranlarımız yoğun ilgi görüyor. Şu anda mevcut 14 adet Lezzet Arası restoranlarımıza 2023 yılında da yatırımlarımız devam edecek. CarrefourSA olarak müşterilerimiz, çalışanlarımız, üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, girişimcilerimiz kısacası tüm dünyamız ve paydaşlarımız için de 'Doğrusu CarrefourSA'da söylemimizin çatısı altında 'Yaşam için Doğrusu' adına çalışıyoruz. Doğrusu'nun izinde iş kültürümüzün vazgeçilmez odağının temelini ise sürdürülebilirlik çalışmalarımız oluşturuyor. Çevresel, ekonomik ve toplumsal olarak 3 adımda ele aldığımız sürdürülebilirlikte ana hedefimiz ticari ve finansal başarılarımızın çok ötesinde."

Haberin Devamı

Sürdürülebilirlik çalışması

Tarımın ve üretimin sürdürülebilir olması için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini dile getiren Kartallıoğlu, şu bilgileri paylaştı: "Bu çalışmaları 'Üretime Doğrudan Destek' çatısı altında bir araya getiriyoruz. Üretime Doğrudan Destek çalışmalarımızdan biri olan Kent Tarımı projemiz ile şehre yakın köylerdeki küçük çiftçileri destekliyoruz. Bu projeyle yerli üretici ve tüketici arasında bulunan pazar garantisi halkasını tamamlarken; hem sürdürülebilir tarım ekonomisine destek veriyoruz hem de müşterilerimizin daha uzun raf ömrüne sahip taze gıdaya erişmesini sağlıyoruz. İstanbul'da yeşillik grubuyla başladığımız projemizde şu anda 20 çiftçiyle çalışıyor, 240 kişiye istihdam sağlıyoruz. Heybeli'nin Heybeleri çalışmamızda ise Heybeliada'daki kadınları üretime teşvik ediyoruz. Her yıl 8 Mart'ta gerçekleştirdiğimiz Üretici Kadın Pazarı'nda ise Türkiye'nin farklı illerindeki kadın üreticileri İstanbul'da ağırlıyoruz. Bu yıl ise Üretime Doğrudan Destek Günleri çatısı altında üretici kadın pazarı etkinliğimizi gerçekleştirdik ve depremzede kadın üreticilerimizi ağırladık. Öz markalı ürünlerimizle de yerel üreticilerin ürünlerini satın alarak üretimlerine devam etmelerini destekliyoruz."

Haberin Devamı

Güçlü oyun kurucu olarak geleceğe yön vereceğiz

Kutay Kartallıoğlu

Bayilik sistemiyle 'herkes kazansın'

CarrefourSA olarak sürdürülebilir ekonominin de odak noktalara olmaya devam ettiğini belirten Kartallıoğlu, şunları söyledi: "'Herkes kazansın' anlayışıyla hayata geçirdiğimiz bayilik sistemi de bunun en iyi örneği. Ülkemizde organize gıda perakendesinin payı yüzde 35-40 civarlarında. Oysa Avrupa'da bu rakam yüzde 90'lara varıyor. Sektörün gidişatı bu şekilde. Biz de sektörün bu dönüşümünde esnafımızla birlikte büyümeyi tercih ettik. Hayata geçirdiğimiz bu bayilik sistemiyle küçük ve orta ölçekteki esnafı tek çatı altında buluştururken, CarrefourSA güvencesiyle de ticaret yapma imkânı sunuyoruz. 2020 yılında Türkiye'nin dört bir yanındaki girişimcileri desteklemek amacıyla yola çıktığımız bayilik sistemimizde şu anda 250 bayimiz bulunuyor. Bu bayilerimizin 30'u ise kadın girişimcilerin yönetiminde. Sistemin en büyük avantajı esnaf ve girişimcinin hem Carrefour'un uluslararası tecrübesini hem de Sabancı markasının gücünü arkasında hissetmesi. Bilgi birikimimiz, lojistik ağımız, pazarlama becerilerimiz ve dijital teknoloji altyapımızla esnafımız CarrefourSA tabelası altında ailemizin bir parçası oluyor. Ürün ve stok yönetimi, IT sistemleri, lojistik süreci, tasarım ve muhasebe gibi tüm konularda esnafımıza destek vererek, bulunduğu bölgede doğru ürünü, CarrefourSA kalite ve güvencesiyle müşterisine sunmasını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra CarrefourSA olarak sahip olduğumuz büyük satın alma gücü sayesinde de bayilerimiz de ürünlere çok daha uygun fiyatlarla ulaşabiliyor ve müşterilerimize de aynı fiyat avantajını yansıtabiliyor. Tüm bu çalışmalarımızı aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği etrafında şekillendiriyoruz. Genel Müdürlük ve icra kurulunun yarısı, toplam çalışanlarının ise yüzde 40'ı kadın olan bir şirket olarak daha fazla kadının iş hayatına entegre olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz Kadınların Gücü CarrefourSA'nın Gücü projesi çatısı altında "Geleceğin Kadın Kasap/Balık Reyon Görevlisi", "Güçlü Kadın Mağazalar", "Yeniden Kariyerim CarrefourSA'da", "Türkiye Down Sendromu Derneği +1 Mutluluk" ve "Esnek Çalışma Modeli" projeleriyle kadınlar iş hayatına dahil oluyor."