Oynatma Listesi
HABERLER

Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli arasında sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Beştepe'deki sürpriz zirvenin en önemli gündem maddelerinden birinin 50+1 tartışmaları olacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.

 

ERDOĞAN: PARLAMENTO DEĞİŞİKLİĞE GİDER, ONA GÖRE ADIM ATILIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının çıkışında gazetecilere yüzde 50+1 tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Parlamento o konuda da bir değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider. Adım ona göre atılır. Parlamento daha önce anayasa ile ilgili konularda bir karar verdi" diye konuştu.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; MHP lideri Bahçeli'yi kabul ettiği bu görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programında yer almıyordu. Zira siyasette son bir kaç gündür 50+1 tartışması yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Cumhurbaşkanı'nın seçilme yeterliliği için yüzde 50+1 oy alması gerekiyor. Buna ilişkin bazı tartışmalar var siyasette. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Sürpriz bir görüşmeydi. MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Bahçeli bizzat çizdirdiği Türk Dünyası Haritası'nı Erdoğan'a takdim etti. İki lider bu yıl sık sık bir araya geldiler. Son görüğşme 25 Ekim'de olmuştu. 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER