Otomobil İkinci elde birinci adres!

İkinci elde birinci adres!

09.01.2014 - 10:04 | Son Güncellenme:

Günde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Milliyet Gazetesi ‘nin araba.milliyet.com.tr adresinde yayınlanan otomobil sayfalarında 2013 yılının Haziran ayından bu yana Tasit.com ilanlarına yer veriliyor.

İkinci elde birinci adres


Tasit.com işbirliğiyle yayın hayatına başlayan bu sayfalarda hem satılık hem kiralık olmak üzere sadece otomobiller değil ticari araçlar ve motosiklet ilanları da yer alıyor.

Haberin Devamı


2013 yılının ikinci yarısındabu sayfalarda Milliyet okurları tarafından en çok aranan markalar sırasıyla Volkswagen, Mercedes, BMW, Renault, Ford, Audi, Fiat, Toyota, Opel ve Hyundai oldu. İkinci el otomobillere ilgi duyan kişilerin % 12,8’sini kadınlar, %87,2’sini de erkekler oluşturuyor.


İkinci el otomobil sayfalarına en fazla ilgi gösteren kullanıcılar ise %91,7 ile 25-34 yaş aralığındaki kişilerden oluşuyor. Diğer ziyaretçilerin %4,1’i 35-44 yaş arası , %2,9’u 18-24 yaş arası ve %1,3’ü de 45 yaş üzeri gruplar.
Tasit.com’da yer alan tüm ilanlar, gerçek zamanlı olarak Milliyet Gazetesi tarafında hiçbir ek işlem gerektirmeden ücretsiz olarak Milliyetotomobil sayfalarında da yayına alınıyor. Bu ilanların markalara göre dağılımına baktığımızda en fazla ilanın Renault marka otomobillerde olduğunu görüyoruz.Renault marka otomobilleri sırasıyla, Fiat, Opel, Volkswagen, Ford, Peugeot, Hyundai, Toyota, Honda ve BMW takip ediyor.

Haberin Devamı


Bu veriler ışığında ikinci el arayışında olanlara çok yararlı olabilecek bilgilere de rastlıyoruz. Örneğin oldukça fazla ikinci el otomobil ilanına sahip olmasına rağmen, en az aranan markaların başında Fiat geliyor. BMW ise en çok aranan markalar arasındayken, BMW ilanları diğer markalara kıyasla oldukça az sayıda. Hem çok aranıp, hem de çok sayıda ilanı bulunan markaların başında ise Volkswagen geliyor. Diğer markalarda dengeli dağılımlar söz konusu.


Ayrıca büyük şehirler dışında Tasit.com işbirliğiyle yayınlanan otomobil ilanlarına Anadolu’dan en fazla ilgi gösteren iller Adana, Antalya, Denizli, Tekirdağ ve Muğla oldu.