Oyun Sos Nasıl Oynanır? Sos Oyun Kuralları Nelerdir?

Sos Nasıl Oynanır? Sos Oyun Kuralları Nelerdir?

02.06.2021 - 17:18 | Son Güncellenme:

En kolay ve aynı zamanda en zevkli oyunlar içerisinde SOS gelir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmış özel oyunlar arasında yer almaktadır. Peki SOS nasıl oynanır? SOS oyun kuralları nelerdir? İşte bu konu üzerine merak edilenler.

Sos Nasıl Oynanır Sos Oyun Kuralları Nelerdir

Sadece bir kağıt üzerinde kolayca oynama imkanı sağlayan SOS oyunu, günümüzde hala değerlendirilen özel oyunlardan biridir. Özellikle basit kuralları ile beraber herkesin oynayabileceği eğlenceli oyunlar arasında yer alır.

Haberin Devamı

 SOS Nasıl Oynanır?

 SOS oyunu genel olarak iki kişi ile oynanır. Bir kağıt üzerine çizim gerçekleştirilir ve 9 ayrı bölme oluşturulur. Bu bölümler içerisinde sadece iki tane ‘S’ harfi ve bir tane ‘O’ harfi kullanılır. Böylece karşılıklı olarak bölmeler içerisinde harfler yazılmak suretiyle SOS yazısı yakalanmaya çalışılır. Bu kelimeyi yakalayan ilk kişi oyunu kazanmış olur.

 SOS Oyun Kuralları Nelerdir?

 Kolay olmasının yanı sıra en keyifli oyunlardan biri olarak SOS oyunu ön plana çıkıyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin rahatlıkla oynayabileceği bu özel oyun, güzel bir vakit geçirme olanağı sağlar. Bu doğrultuda öncelikle boş bir kağıdın içerisinde 2 yatay ve 2 dikey çizgi kesişmek suretiyle çizilir.

Haberin Devamı

 Böylece 9 tane ayrı bölme oluşturulur. Bu bölmeler içerisine ‘S’ ve ‘O’ harflerin kullanılmak suretiyle SOS yazılmaya çalışılır. Daha sonra yazılan ilk kelime üzerinden üzeri çizilir. Bu şekilde oyun devam eder ve en çok SOS kelimesini yazan kişi oyunu kazanır.