Ramazan Akika Kurbanı Nasıl Kesilir? Akika Kurbanı Kimin Adına Kesilir, Kimler Yiyemez?

Akika Kurbanı Nasıl Kesilir? Akika Kurbanı Kimin Adına Kesilir, Kimler Yiyemez?

09.06.2021 - 14:51 | Son Güncellenme:

Kurban kesmek, İslam dininde Allah'a yakınlık sağlamak adına yapılan ibadetler arasında yer almaktadır. Kurban ibadeti farklı şekillerde yapılabilir ve isimlendirilebilir. Akika Kurbanı da bunlardan biridir. Akika kurbanı nasıl kesilir? Akika kurbanı kimin adına kesilir, kimler yiyemez? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Akika Kurbanı Nasıl Kesilir Akika Kurbanı Kimin Adına Kesilir, Kimler Yiyemez

Akika Kurbanı, İslam'da geçen ibadetlerden biridir. Bu ibadet kulların Allah'a yakınlaşması amacı ile yapılmaktadır. Kurbanın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Akika Kurbanı da bunlardan bir tanesidir.

Akika Kurbanı Nasıl Kesilir?

Akika kurbanı yeni doğan bebekler için, şükretmek amacı ile kesilir. Akika kurbanı olacak hayvanda da diğer kurbandaki şartların bulunması gerekmektedir. Bu kurban çocuğun doğumundan ergenlik dönemine kadar kesilebilmektedir. Ancak genelde ilk 7 gün içinde kesilmesi daha faziletli sayılmaktadır.

Akika kurbanının etinden ve sütünden kurbanı kesen kişi ve diğer tüm bireyler faydalanabilmektedir. Akika Kurbanı kesilirken dikkat edilecek husus kesilecek olan hayvanın kurban için uygun bir hayvan olmasıdır.

Akika Kurbanı Kimin Adına Kesilir, Kimler Yiyemez?

Akika Kurbanı İslam'da en güzel ibadetlerden bir tanesidir. Bu kurbanın kesilmesinin pek çok nedeni vardır. Akika kurbanı yeni doğan erkek ve kız bebekler için kesilmektedir. Bu vesile ile ihtiyacı olan kişilere yardım da yapılmaktadır. Akika kurbanından hem kurban sahibi hem de diğer kişiler tüketebilmektedir.

Akika kurbanı olarak koyun, sığır, keçi, deve, manda gibi hayvanlar tercih edilebilmektedir. Bunun dışındaki hayvanların Akika kurbanı olarak kesilmesi doğru değildir. Akika kurbanı olarak seçilecek olan hayvanların sağlıklı, besili ve azalarının yerinde olması gerekmektedir.