Dini Bilgiler Allah'a Emanet Ol Ne Demek? Sevdiklerini Allah'a Emanet Etmek Nedir?

Allah'a Emanet Ol Ne Demek? Sevdiklerini Allah'a Emanet Etmek Nedir?

21.04.2021 - 14:16 | Son Güncellenme:

Kuran'ı Kerimdeki ayetler dışında günlük hayatta edilen birçok dua vardır. Genellikle başkalarının iyiliği ve selameti için edilen bu dualar, halk arasında daha çok hayır duası olarak bilinir. Örneğin yeni evlenen bir çifte ''Allah bir yastıkta kocatsın'', nişanlanan ve sözlenenler içinse ''Allah tamamına erdirsin'' denir. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan ''Allah'a emanet ol'' sözünün anlamını detaylı bir şekilde derledik.

Allaha Emanet Ol Ne Demek Sevdiklerini Allaha Emanet Etmek Nedir

 ''Allah'a emanet ol'' kadar yaygın olan diğer dua ve temenni sözlerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir: ''Allah yazdıysa bozsun.'' - ''Allahaısmarladık'' - ''Allah hayırlara vesile etsin.'' ve ''Allah utandırmasın.'' 

Haberin Devamı

 Allah'a Emanet Ol Ne Demek? 

 Kuran'ı Kerimde Allah'ın en güzel isimleri Esmaül Hüsna olarak geçer. Bu isimlerin başında da günlük ibadetlerde sıklıkla okuduğumuz Rahman ve Rahim isimleri gelir. Fatiha Suresinde de geçen bu isimler gözeten, koruyup kollayan demektir. 

 Allah'u Teala hem dünyada hem de ahirette kullarını gözetir ve onları korur. Allah'a emanet ol sözü de buna istinaden ortaya çıkmış sözlerden biridir. Çünkü insanı en iyi şekilde koruyup kollayacak olan Allahu Tealadır. 

 O insana hem akıl hem de irade vererek diğer canlılardan üstün tutmuştur. Ancak akıl ve irade bizi dünyadaki tehlikelerden bir yere kadar korur. İnsan, her şeye rağmen acizdir ve Allah'ın şefaatine muhtaçtır. Bu nedenle biriyle vedalaşırken Allah'a emanet ol deriz. 

Haberin Devamı

 Sevdiklerini Allah'a Emanet Etmek Nedir? 

 Sevdiklerimizle vedalaşırken Allah'a emanet ol sözünü sıklıkla kullanırız. Kişinin sevdiklerini Allah'a emanet etmesi, bir anlamda ''Allah seni kaza ve belalardan korusun'' demektir. Dünyadaki bela ve kazalar çok çeşitlidir ve insan çoğunun farkında olmaz. Aynı zamanda şeytanın verdiği vesveseler de insanı ibadetlerinden alıkoyabilir. 

 Tüm bunların toplamında ''Allah'a emanet ol'' sözü, bir hayır duasıdır ve bu dua sevdiklerimizin selameti için edilir.