Dini Bilgiler Ayetel Kürsi Günde Kaç Kere ve Ne Zaman Okunur? Ayetel Kürsi Hakkında Bilgiler

Ayetel Kürsi Günde Kaç Kere ve Ne Zaman Okunur? Ayetel Kürsi Hakkında Bilgiler

28.03.2023 - 10:45 | Son Güncellenme:

Bakara suresi 255. Ayeti olan Ayetel Kürsi okumanın birçok fazileti ve faydası bulunmaktadır. Ayetel Kürsi okumak nazar başta olmak üzere insanı birçok görünen ve görünmeyen tehlikeler ile kötülüklerden muhafaza eden bir ayettir. Bunlar ışığında Ayetel Kürsi günde kaç kez okunmalıdır ve Ayetel Kürsi ne zaman okunur hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Ayetel Kürsi Günde Kaç Kere ve Ne Zaman Okunur Ayetel Kürsi Hakkında Bilgiler

​​​​​​Ayetel Kürsi okumak kişiye görülen veya görülmeyen pekçok fayda sağlayan bir duadır. Ayetel Kürsi mealinde Tevhid inancı ve Allahın isim ve sıfatlarını yer aldığı mukaddes bir ayettir. Her istek ve niyet üzere okunur ise faziletli olmaktadır.


Öneri:
Ayetel Kürsi


 Ayetel Kürsi Günde Kaç Kere ve Ne Zaman Okunur?

Haberin Devamı

 Ayetel Kürsi okumak faziletli ve çok sevap bir ameldir. Kuranı Kerim içerisinden ayet okumanın sevabına nail olunduğu gibi aynı zamanda dua yerine de kişiye yarar sağlayan muhafaza edici bir duadır. Ayetel Kürsi belirli durumlarda isteklerin gerçekleşmesi ve duaların kabul edilmesi niyetiyle belirli sayılarda okunmaktadır.

 Örneğin her türlü isteğin kabulu ve hastalıklara şifa niyetiyle 313 Ayetel Kürsi okumak okumak kişinin maddi ve manevi tüm sıkıntılarına iyi gelmektedir. Bu sayılarda okunurken önemli olan tam sayı adedine dikkat etmek ve okuma aralarında konuşmamaktır.

 Diğer bir okuma yöntemi ise Ayetel Kürsinin durak yerleri kadar 17 kez okumak veya kelimeleri sayısınca 50 kez okumak yahut harfleri sayısınca 170 kez okunması duaların kabulune faydalı olmaktadır. Rasul ve nebilerin ile Ashabı kiram sayısınca 313 okumak da her derde deva bir zikir olmaktadır.

Haberin Devamı

 Namazlardan sonra da Ayetel Kürsi okumak faziletlidir. Korunması istenilen bir kişi için Ayetel Kürsi okumak ve üflemek faziletlidir. Günlük hayatta evden çıkarken ve uykudan evvel Ayetel Kürsi okumak kişinin belalardan korunmasına ailesinin korunmasına ve çevresinin korunmasına fayda vermektedir.

Ayetel Kürsi duasını okumak için Ayetel Kürsi linkine tıklayabilirsiniz.