Dini Bilgiler El-Muahhir ne demek? El-Muahhir fazileti ve anlamı

El-Muahhir ne demek? El-Muahhir fazileti ve anlamı

08.04.2022 - 18:03 | Son Güncellenme:

Esmaül Hüsna Allah'ın en güzel isimleri manasına gelmektedir. Allah'ın 99 ismi bulunmaktadır. Her ismin içerisinde birçok fazilet bulunmaktadır. El-Muahhir ismi ise bu isimlerden birisidir. Peki El-Muahhir isminin anlamı nedir? El-Muahhir isminin faziletleri nelerdir? Sizlere El-Muahhir isminin anlamı ve faziletlerini açıkladık.

El-Muahhir ne demek El-Muahhir fazileti ve anlamı

Allah'ın isimlerinden biri olan El-Muahhir isminin anlamı istediğini geri bırakan, geciktiren, istediğini geri alan manasına gelmektedir.

Haberin Devamı

El-Muahhir Anlamı Nedir?

Esmaül Hüsna Allah'ın en güzel isimleri manasına gelmektedir. El-Muahhir ismi de Allah'ın isimlerinden birisidir. El-Muahhir isminin anlamı birkaç farklı şekilde açıklanmıştır. El-Muahhir isminin anlamları şunlardır:

 - Dilediğini sona bırakan.

 - Dilediğini geri koyan.

 - Dilediğini arkaya bırakan.

 - Dilediğini geri bırakan, tehir eden anlamlarına gelmektedir.

El-Muahhir Esmasının Ebced değeri ve zikir saatleri çoğu kişiler tarafından merak konusu olmuştur. El-Muahhir isminin zikir adedi toplam 846 adettir. El-Muahhir isminin zikir günü cumartesi günüdür. Zikir saati ise zuhal saatidir. ( Sabah gün doğar iken, ikindi namazından sonra ve gece yarısında)

El-Muahhir Faziletleri nedir?

Haberin Devamı

 - Kötü bir kişinin kendinden uzaklaştırılması için bu esma-i zikir gününde El-Muahhir denerek 847 kere zikredilir.

 - El-Muahhir ismi günlük Ya-Muahhir diyerek 100 kere zikreden kişinin tevbesi kabul olur. Tevbenin ardından ise kişi hayırlı insanlardan olur.

 - El-Muahhir ismini Ya-Muahhir diyerek sürekli zikretmeye devam eden kişi yaptığı işlerde muvaffak olur.

 - El-Muahhir ismini Ya-Muahhir diye zikreden bir kişinin istekleri ve muratları kabul olur. Huzur ve mutluluğa kavuşur.

 - Zalimin kötülüklerinden korunmak için bu ismi Ya-Muahhir diye zikreden kullar zalimin kötülüklerinden kurtulur ve kötülüklerden korunmuş olur. 

 - Bu zikri Allah'ın rızasını alabilmek için Ya-Muahhir diyerek zikreden kişinin ölmeden önce nasuh tevbe ve salih amel ile takva kapıları ardına kadar bu kişiye açılır.