Dini Bilgiler Mülk Suresi Kuran-I Kerim'de Kaçıncı Sayfada Ve Hangi Cüzdedir?

Mülk Suresi Kuran-I Kerim'de Kaçıncı Sayfada Ve Hangi Cüzdedir?

02.05.2021 - 22:12 | Son Güncellenme:

Müslümanlar için en önemli değerlerin başında Kuran-I Kerim gelmektedir. Kuran-I Kerim'de 114 sure ve 6666 ayet bulunmaktadır. Ayrıca Kuran-I Kerim 30 cüzden meydana gelmiştir. Bundan dolayı birçok sure merak konusu olmaktadır. Sizler için Mülk Suresi Kuran-ı Kerim'de kaçıncı sayfada ve hangi cüzdedir? Tüm detayları ile derledik.

Mülk Suresi Kuran-I Kerimde Kaçıncı Sayfada Ve Hangi Cüzdedir

Kuran-ı Kerim'de yer alan tüm surelerin önemi oldukça fazladır. Tüm Müslümanların bu sureleri okuması lazımdır. Dikkat çeken surelerden biriside Mülk Suresidir. Bu sure Tebareke Suresi olarak da bilinmektedir.

Mülk Suresi Kur'an-ı Kerim'de Kaçıncı Sayfada ve Hangi Cüzdedir?

Mülk Suresi, Mekke döneminde inen bir suredir ve 30 ayetten meydana gelmektedir. Surenin içeriği ise, Allah'ı azameti ve Allah'ın birliğinin delilleri ile alakalıdır. Ayrıca bu surede öldükten sonra dirilmeyi inkar edenlerin akıbeti de anlatılmıştır.

Mülk Suresi, 561. sayfada yer almaktadır. Toplam 2,5 sayfa sürmektedir. Bu yüzden 561, 562 ve 563. sayfalar Mülk Suresi ile ilgilidir. Surenin bulunduğu cüz ise 29. Cüz olarak bilinmektedir. Hz. Peygamber, bu sureyi okuyanların kabir azabından korunacağını ifade buyurmuştur.

Yazarlar