Dini BilgilerPeygamberimiz Hz. Muhammed Kaç Yaşında Ve Hangi Tarihte Vefat Etmiştir?

Peygamberimiz Hz. Muhammed Kaç Yaşında Ve Hangi Tarihte Vefat Etmiştir?

06.07.2024 - 00:47 | Son Güncellenme:

Hz. Muhammed, 20 Nisan 571 tarihinde Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde doğdu. Küçük yaşta önce babasını sonra annesini kaybeden peygamber efendimiz, amcası Ebu Talib'in yanında büyüdür. Gençliğinde ticaretle uğraşan Hz. Muhammed'in o dönemki lakabı güvenilir, yalansız insan anlamına gelen Muhammed'ül Emin'di. Peygamberimiz Hz. Muhammed kaç yaşında ve hangi tarihte vefat etmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Kaç Yaşında Ve Hangi Tarihte Vefat Etmiştir


Hz. Muhammed, 35 yaşından sonra inzivaya çekilmek için sık sık Nur Dağına giderdi. İlk vahiy, 610 yılında, bu dağdaki Hira Mağarasında nazil olmuştur. 40 yaşında peygamberliğini ilan eden Hz. Muhammed, birçok zorlukla karşılaşmış olmasına rağmen vefatına kadar İslamiyet'in yayılması için mücadele etmiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed Kaç Yaşında Vefat Ermiştir?

Peygamberimiz Hz. Muhammed 63 yaşında vefat etmiştir. O gün başta Mekke'deki Müslümanlar olmak üzere tüm İslam alemi yas tutmuştur. Ancak ölüm tüm insanlar gibi peygamberler için de haktır. Bu nedenle peygamber efendimiz, bir bebek dünyaya geldiğinde ağlamamızı, biri öldüğünde ise tebessüm etmemizi öğütlemiştir. Çünkü İslam inancına göre ölüm, Allah'a kavuşmak ve ebedi yurdumuz olan ahirete intikal etmek demektir.

Necip Fazıl Kısakürek buna istinaden ''hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber'' dizelerini yazmıştır. Kuran'ı Kerim'de yer alan Ankebut Suresinde de ''her nefis ölümü tadacaktır'' yazılıdır. Hz. Muhammed, kendisinden mucize ve keramet bekleyen Mekkeli müşriklere ''ben de sizin gibi bir beşerim'' buyurmuştur.

Hz. Muhammed 63 yıllık hayatı boyunca bir kere yalan söylememiş ve İslamiyet'in yayılması için son nefesine kadar mücadele etmiştir. Onun vefatının ardından sırasıyla Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali halife olmuştur.

Hz. Muhammed Hangi Tarihte Vefat Etmiştir?

Hz. Muhammed, 8 Haziran 632 tarihinde vefat etmiştir. Peygamberimizin ölüm sebebine dair birçok farklı görüş vardır. Necip Fazıl Kısakürek'in kaleme aldığı İman ve İslam kitabında, Hz. Muhammed'in Yahudiler tarafından zehirlendiği iddia edilmiştir. Bu iddia birçok İslam tarihçisi tarafından da desteklenir.

Peygamber efendimiz vefatından kısa bir süre önce sıtma hastalığına yakalanmıştır. Birçok kaynakta Hz. Muhammed'in ölüm nedeni olarak sıtma hastalığına bağlı olarak gelişen organ yetmezliği gösterilir.