Dini Bilgiler Salim Duyu Nedir? Din Kültüründe Salim Duyular Nasıl Anlatılmıştır?

Salim Duyu Nedir? Din Kültüründe Salim Duyular Nasıl Anlatılmıştır?

13.05.2021 - 22:30 | Son Güncellenme:

Sağlıklı bir bilinç konusunda en önemli unsurlar içerisinde salim duyu gelir. Aynı zamanda salim duyunun ne olduğu merak eden pek çok kişide internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki salim duyu nedir? Din kültüründe salim duyular nasıl anlatılmıştır. İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Salim Duyu Nedir Din Kültüründe Salim Duyular Nasıl Anlatılmıştır


İnsan yapısındaki bütün farklı duyguları tek bir çatı altında toplayan salim duyu, güçlü bir bilinci anlatan unsurlardan biridir. Aynı zamanda din kültürü üzerinden de ele alınan konuya sahip olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda her iki yapı üzerinden de salim duyu merak edilen konular arasında geliyor.

Salim Duyu Nedir?

Genel olarak Salim duyu, insan vücudundaki tüm duyuların sağlıklı ve etkin biçimde çalışması anlamına gelmektedir. Yani duyu organlarını sağlıklı çalışması üzerinden ifade edilebilir. Bu sayede salim duyu üzerinden tüm duyu organları ile elde edilen bilgiler, akılda tecrübe edilir ve böylece bilgiler üzerinden nakli ilim oluşturulur. Bu da insanın farkındalığını arttırırken, günlük yaşamındaki doğru ve yanlışları daha doğru şekilde ayırmasına imkan vermektedir.

Din Kültüründe Salim Duyular Nasıl Anlatılmıştır?

Din kültürü üzerinden salim duyular aklıselim ve sıhhat üzerinden ele alınmaktadır. Kişinin kendisini İslamiyet üzerinden dinin kurallarına uygun olarak sağlıklı biçimde bakması anlamına da gelir. Böylece tüm duyu organları üzerinden yapılmış olan faaliyetler doğrultusunda, ahlaklı bir yaşam biçimi olarak da öne çıkar.

İyi ve doğru ile beraber güzeli ele almak suretiyle, kişinin doğru şekilde hayat sürmesi anlamına gelir. Bu anlamı itibarıyla salim duyu üzerinden tüm duyu organları bu koşullar için kullanılır. Yani kişinin doğru ve ahlaklı bir şekilde yaşamasına olanak verecek duyu organları olarak öne çıkar. Tüm duyu organları üzerinden elde edilmiş bilgiler akılla tecrübe edilir ve doğru yaşam sağlanır.