Dualar Ashab-ı Bedir Duası Nedir, Nasıl Okunur? Bedir Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri Nelerdir?

Ashab-ı Bedir Duası Nedir, Nasıl Okunur? Bedir Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri Nelerdir?

Müslümanlar ile Mekkeli müşriklerin savaşına Ashab-ı Bedir deniştir. Ashab-ı Bedir aynı zamanda çok fazla katılımcının olmadığı bir savaştır. Buna rağmen Müslümanlardan savaşlara katılanların sayısı ve isimleri bellidir. Bu isimler ile edilen duaya da Ashab-ı Bedir duası denir. Ashab-ı Bedir duası nasıl okunur ve savaşa katılan duaların isimleri nelerdir gibi soruları sizler için derledik.

Ashab-ı Bedir Duası Nedir, Nasıl Okunur Bedir Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri Nelerdir

 Ashab-ı Bedir 333 adet Müslümanın savaşa katılması ile gerçekleşmiştir. Peygamber efendimiz de bu 333 adet savaşçıdan her daim övgü ile bahsetmiştir. Her daim onlara dualar da okumuştur. İşte bu dualara da Ashabı Bedir duaları denmiştir. Bu duaların herkes tarafından okunmasında da bir sakınca yoktur.

Haberin Devamı


Öneri:
Ayetel Kürsi

 Ashab-ı Bedir Duası Nasıl Okunur?

 “–O, Bedir’de bulunmuştur. Nereden bileceksin ki, Allah Teâlâ Bedir ehlinin hâllerine muttalî oldu ki onlar hakkında: «Dilediğinizi yapın, muhakkak ki sizi affettim» buyurdu” dedi. 

 Peygamber efendimizin bizzat bu savaşçılara söylediği hadis bu şekildedir. Bu savaşçılar sadece peygamber efendimiz tarafından değil tüm halk tarafından da çok sevilmiştir. Bu yüzden de yerel halk da onlara dua etmiştir. Bu dua da dilden dile dolaşarak Ashab-ı Bedir duası olarak kalmıştır. Savaşa katılan savaşçılardan bazıları da önemli isimler olarak anılmaktadır.

 Bedi Savaşına Katılan Bazı Önemli Sahabeler Kimlerdir?

 Seyyidünâ ve nebiyyünâ Muhammed el-Muhâcirî (Sallallahu aleyhi ve sellem)

Haberin Devamı

 Seyyidünâ Ebû Bekir S›dd›yk el-Muhâcirî (radıyallahu anh)

 Seyyidünâ Ömer ibnü’l-Hattab el-Muhâcirî (radıyallahu anh)