Dualar İftarda hangi dualar okunur oruç açarken okunacak dualar nelerdir? İftar Duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

İftarda hangi dualar okunur oruç açarken okunacak dualar nelerdir? İftar Duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

06.04.2022 - 08:54 | Son Güncellenme:

Ramazan ayında gün boyunca tutulan oruçlar akşam iftar sofralarında açılıyor. Oruç açılmadan önce okunacak olan dua veya iftar duası oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte iftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

İftarda hangi dualar okunur oruç açarken okunacak dualar nelerdir İftar Duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

Mübarek Ramazan ayı içerisinde gece kalkılan sahurların ardından yenilen yemekler imsak ile son buluyor. Sabah ezanının okunmasının ardından niyetler edilip oruçlar tutulmaya başlanıyor. Akşam ezanı ile birlikte iftar sofralarında oruçlar açılıyor. Oruçlar açılmadan önce okunacak dua ise ibadeti yerine getiren vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. İşte İftar duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

Haberin Devamı

İFTAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

İftarda hangi dualar okunur oruç açarken okunacak dualar nelerdir İftar Duası Arapça ve Türkçe okunuşu...

İFTAR SOFRASINDA OKUNACAK DUA

YEMEK DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

"Bismillâhirrahmânirrahîm

Elhamdülillâhi'llezî et'amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve'şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü'l müsrifîn.Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…"

Haberin Devamı

YEMEK DUASI TÜRKÇE ANLAMI

"Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd bizi doyuran, içiren, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. Allahım Fatiha suresi hürmetine arttır eksiltme.

İftarda hangi dualar okunur oruç açarken okunacak dualar nelerdir İftar Duası Arapça ve Türkçe okunuşu...