Ramazan Bayrama kaç gün kaldı? 2020 Ramazan Bayramı ne zaman, ayın kaçında? Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bayrama kaç gün kaldı? 2020 Ramazan Bayramı ne zaman, ayın kaçında? Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

14.05.2020 - 13:32 | Son Güncellenme:

Mübarek Ramazan ayı içerisinde 20 günlük süreç geride kaldı. Ramazan ayının büyük bölümünün tamamlanmasının ardından vatandaşlar bayram ayın kaçında, Ramazan Bayramı hangi tarihte sorusuna yanıt aramaya başladı. Bir ay süren Ramazan ayının ardından idrak edilen Ramazan Bayramı bu yıl corona virüs nedeniyle kontrollü sosyal hayat çerçevesinde girilecek. Peki Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Bayrama kaç gün kaldı 2020 Ramazan Bayramı ne zaman, ayın kaçında Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı

Ramazan Bayramı için geri sayım sürerken vatandaşların araştırmaları sıklaştı. Corona virüs tedbirleri kapsamında halen 14 Büyükşehir ve Zonguldak'ta devam eden şehirler arası seyahat ve hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Mübarek Ramazan ayı içerisinde 20 günlük sürecin geride kalması ve bayrama kısa bir süre kalması ile birlikte vatandaşlar araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Bayram ayın kaçında, arefe günü ne zaman? Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Haberin Devamı

BAKAN KOCA BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI SORUSUNU YANITLADI

Ramazan bayramında sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı sorusu üzerine Koca, bunun bir hükümet kararı olduğunu, gelecek günlerde salgının seyrinin bunda etkili olacağını söyledi. Koca, "Önümüzdeki günler salgının seyrine göre zaten gündeme gelmiş olur. O durumda hükümet de Sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamayı yapmış olur. Bununla ilgili Bilim Kurulu'nun gündemine gelmedi. Özellikle salgının gelecek haftaki seyri de görülerek, ona göre gerekirse gündeme almış olacağız." diye konuştu.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 1. Gün: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 26 Mayıs Salı

Haberin Devamı

AK Parti’nin önceki gün Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan başkanlığında yapılan MYK toplantısında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ilanı da gündeme geldi. Toplantıda ayrıca pandemide normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

MASADAKİ ANKETTEN BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ÇIKTI

Kurmaylar, yapılan araştırmalarda Ramazan Bayramı’nda vatandaşın da sokağa çıkma yasağını desteklediğini Erdoğan’a iletti. Konu ile ilgili Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendirildi.

2020 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Üç ayların başlangıcı 25 Şubat 2020

Regaip Kandili 27 Şubat 2020

Miraç Kandili 21 Mart 2020

Berat Kandili 7 Nisan 2020

Ramazan ayı başlangıcı 24 Nisan 2020

Kadir Gecesi 19 Mayıs 2020

Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs 2020

Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos 2020

Hicri Yılbaşı 20 Ağustos 2020

Aşure Günü 29 Ağustos 2020

Mevlid Kandili 28 Ekim 2020