Sureler Felak Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Felak Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Felak Suresi önemli surelerden biridir. İnsanları kötülüklerden ve şerden korur. Bu nedenle gün içinde bol bol okunması gerekir. Felak suresinin pek çok fazileti de bulunmaktadır. Felak suresi günde kaç kere okunur? İşte, tüm detaylar.

Felak Suresi Günde Kaç Kere Okunur

 Felak Suresi Kur'an'ın 113. ayeti olarak bilinmektedir. Bu sure toplamda 5 ayetten meydana gelmiştir. Felak Suresi anlam bakımından sabah demektir. Evrendeki tüm yaratıkların belalarından ve şerrinden Allah'a sığınmak için bu surenin okunması gerekir.

Haberin Devamı

 Felak Suresi Günde Kaç Kere Okunmalıdır?

 5 vakit namaz kılmanın ardından 3 kere Felak suresi okunduğunda kişi hem dünyevi hem de semavi kötülüklerden korunmuş olur. Sürekli bir şekilde okunmaya devam ettiğinde haset kişilerin hasetlerinden de etkilenmezler.

 Felak Suresinin belalardan korunmak için Müslümanlar tarafından okunması son derece önemlidir. Bu sureyi okuyan kişi tüm belalardan yalnızca Allah'a sığınmaktadır. Bu sureyi okuyup Allah'a sığınan kişiler mutlaka aydınlığa kavuşmaktadır. 

 Ölüm eşiğinde olan bir kimseye bu sure okunduğunda ruhu bedeninden çok daha kolay bir şekilde çıkacaktır. Uyumadan önce okunması halinde gece boyunca şeytanın ve cinlerin şerrinden korunmuş olurlar.