Sureler Felak Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Felak Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Kuran'ı Kerim ayetlerden meydana gelmiş olan Müslümanların kitabıdır. Sure ve ayetler Peygamber efendimize vahiy yolu ile inmiştir. Her Müslümanın okuması ve ezberlemesi gerekir. Sureleri ezberlemek biraz zor olabilir. Çünkü bazı sureler daha kısa olurken bazıları daha uzundur. Herkesin ezbere bilmesi gereken surelerden biri de Felak Suresidir. Peki, Felak Suresi nasıl ezberlenir? Teknikleri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Felak Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

Felak Suresi, namaz surelerinden olmasından dolayı herkes tarafından bilinmesinde fayda olan surelerdendir. Ayrıca kişilerin günlük hayatta yararına okuyabileceği surelerden bir tanesidir. Ezber gücü zor olanlar bazı teknikler ile daha kolay ezber yapabilir.

Haberin Devamı

Felak Suresi Nasıl Ezberlenir?

Felak Suresi, Kuran'ı Kerim'in kısa surelerindendir. Ancak ezber yapmakta güçlük çekenler bu sureyi daha kolay ezberlemek için ayet ayet ayırarak ezber yapabilirler. İlk önce 1 ayet daha sonra diğer ayetler şeklinde sırayla gitmek daha kolay ezbere yardımcı olacaktır.

Kolay Ezberleme Teknikleri

Felak Suresini kolay ezberleme tekniklerinden ilki ayet ayet ezberlemektir. Bir diğer teknik ise bir sayı belirleyerek örneğin 50 tane hiç ara vermeden okumak ezber yapmak için uygun tekniktir.

Yazarlar