Sureler Felak Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Felak Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir?

Kur’an-ı Kerim içerisinde çok sayıda sure yer almaktadır. Her bir surenin birbirinden farklı fazileti ve sırrı bulunmaktadır. Felak suresi de bu surelerden bir tanesidir. Felak suresinin faziletlerini ve sırlarını sizin için derledik.

Felak Suresi Okumanın Faziletleri (Faydaları) Ve Sırları Nelerdir

Felak suresi Medine dönemi içerisinde nazil olan bir suredir. Kur’an-ı Kerim’in genel olarak en kısa sureleri arasında bulunmaktadır. Felak Suresi beş ayetten meydana gelmiştir. Hadis kaynaklarında bulunan bilgilere göre Felak suresinin fazileti hakkında çok sayıda bilgi yer almıştır. Her çeşit tehlikeden, nazardan ya da kötülüklerden korunmak amacı ile Felak Suresi okunmaktadır.

Haberin Devamı

Felak Suresinin Faziletleri ve Sırları Nelerdir?

Felak suresini okumak; bireyi şirkten, kötülükten, gönül karalığından korumaktadır ve okuyan kişinin Allah'a sığınmasını sağlamaktadır. Felak Suresi Yahudiler tarafından Hz Muhammed'e (s.A.V.) yapılmış olan bir büyünün bozulması amacı ile indirilmiştir. Hz Muhammed, muavizeteyn ile birlikte büyüden ve büyünün neden olduğu hastalıktan kurtulmuştur. Hz Muhammed (s.A.V.) Felak suresinin en güzel sığınma suresi olduğunu açıklamıştır ve sık sık okunmasını önermiştir.

Felak Suresinin Önemi Nedir?

 Felak suresi Kur'an-ı Kerim'in en kısa olan ve en faziletli niteliğini bünyesinde barındıran surelerinden biridir. Felak suresi Medine dönemi içerisinde nazil olmuştur.