Sureler Fetih Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Fetih Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Her bir surenin kendine özgü sırları ve faziletleri bulunmaktadır. Bunların bilinmesi son derece önemlidir. Fetih suresinin de pek çok fazileti bulunur. Bu nedenle imkan varsa ezberlenmesi gerekir. Fetih suresi nasıl ezberlenir? Kolay ezberleme teknikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fetih Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

Fetih Suresi, Medine'de inen surelerden biridir. Bu sure 29 ayetten meydana gelmiştir. Bu surenin adı içinde geçen fetih kelimesinden gelmektedir. Fetih Suresi faziletleri açısından son derece önemlidir.

Haberin Devamı

Fetih Suresi Nasıl Ezberlenir?

Fetih Suresi Hicretten 6 yıl sonra Hudeybiye Antlaşması yapılmasının ardından indirilmiştir. Fetih Suresi 29 ayetten meydana gelir. Toplamda ise 5 sayfadan oluşmaktadır. Bu sure Kur'an'da 510. sayfadan başlar ve 514. sayfada bitmektedir. 26. cüzde bulunur.

Fetih suresini ezberlemeye başlamadan önce niyetinizin samimi olması son derece önemlidir. Ezbere başlamadan ilk önce bir abdest alınır. Ezberin genellikle zihnin boşken yapılması daha kolay bir şekilde ezber yapılmasını sağlamaktadır. Ezber yapılan yerin sessiz olması ve dikkat dağıtıcı unsurların bulunmaması da gerekir. Ezber yaparken sesli okumalar yapmak ezberin daha çabuk olmasını sağlayacaktır. Ezber yaparken her ayetin en az üç kere tekrar edilmesi ezberin daha hızlı olmasını sağlar.