Sureler Fetih Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Fetih Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir?

Fetih suresi, Kur’an içerisinde yer alan önemli surelerden bir tanesidir. Fetih suresinin içeriğinde çok sayıda konu vardır. Bu konuların içeriğinin ne olduğunu merak eden çok sayıda kişi vardır. Fetih suresinin içeriğini ve kapsamını sizler için derledik.

Fetih Suresinin Konusu Ve Önemi Nedir

 Fetih suresi, Medine dönemi içerisinde inmiş olan bir suredir. 29 ayetten oluşmaktadır. Sure, ismini 1, 18 ve 27. olan ayetlerin içerisinde geçmekte olan “fetih” kelimesinden almaktadır. Sure de belli başlı olan konularının kapsamına bakıldığında, hicretin altıncı senesinde Hz. Peygamber ile Mekke’li olan müşrikler arasında gerçekleşmiş olan Hudeybiye antlaşması, daha sonra cihad, savaştan geri kalmış olan münafıklar ve ayrıca Mekke’nin fethedileceğinin müjdesini konu edinmektedir.

Haberin Devamı

 Fetih Suresinin Konusu Nedir?

 Fetih suresinin esas konusuna bakıldığında Hudeybiye Antlaşması’nın değerlendirilebilmesi, niyetlenmiş oldukları umre ibadetini yapamadan dönmelerinden dolayı büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı içerisinde olan müminlerin teselli edilebilmesi, bu harekât içerisinde ve sonrasında olup bitenlerin Allah katındaki değerinin açıklanması şeklinde sıralanabilmektedir. Bu genel çerçeve içerisinde Hz. Peygamber ve onun ashabının Allah katındaki durum veya dereceleri, onları ibadetten mahrum bırakan müşrikler ile sadece bırakan münafıkların acı neticeleri konusunda önemli bilgiler verilmiştir. Bahsedilen barışı takip edecek nitelikte olan fetihler müjdelenmiştir.