Sureler Fil Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Fil Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Habeşistan Kralı Kabe'nin yıkılması için çok güvendiği fil ordusunu göndermiştir. Allah tarafından gönderilen Ebabil kuşları koca bir fil ordusunu perişan etmiştir. Fil suresinde bu konu anlatılmaktadır. Fil suresi günde kaç kere okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fil Suresi Günde Kaç Kere Okunur

İslam'da bu olay Fil Vakası olarak isimlendirilmektedir. Habeşistan Kralının Kabe'ye saldırması ve ardından meydana gelen olaylar konu edilmektedir. Bu olayın ardından Fil Suresi gönderilmiştir.

Haberin Devamı

Fil Suresinin Faziletleri Nelerdir?

Fil Suresi Mekke'de indirilen sureler arasında yer almaktadır. Kur'an'da Felak Suresinden önce Fil suresi gelmektedir. Kur'an'daki 105. sure olma özelliğine sahiptir. 19. sırada indirilen suredir. 

Fil Suresinin faziletlerinden faydalanmak isteyen kişilerin bu sureyi 3, 5, 7 ya da 100 defa okuması gerekmektedir. Bu sure ne kadar çok okunursa faziletleri de o kadar fazla olacaktır. Düşmanı olan kimselerin düşmanlarından korunmak amacı ile bu sureyi okuması gerekmektedir. 

Akşam Namazı ve yatsı namazı arasında 1000 kere Fil suresi okunursa, okuyan kişinin dilekleri yerine gelmektedir. Bu arada yeteri kadar Fil Suresi okuyan kişinin tüm dilekleri gerçekleşmektedir. Bu sure namazlarda da zikir amacı ile okunan bir suredir.