Sureler Fil Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Fil Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir?

Fil Suresi, Kur'an'da yer alan kısa sureler arasında yer almaktadır. Faziletleri oldukça fazladır. Bu nedenle her Müslümanın Fil suresini ve faziletlerini bilmesi son derece önemlidir. Fil suresi nerede ve ne zaman inmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Fil Suresi Nerede Ve Ne Zaman İnmiştir

Kabeyi yıkmak için kafirler tarafından gönderilen fil ordusu ebabil kuşları tarafından yok edilmiştir. Fil suresinde de bu konudan bahsedilmektedir. Fil suresinin sabah ve akşam okunması oldukça faziletlidir. 

Haberin Devamı

Fil Suresi Kaçıncı Sayfada Yer Alır, Kaç Ayetten Oluşur?

Fil suresi Mekke'de indirilen sureler arasında yer almaktadır. Bu sure Felak suresinden önce gönderilmiş olan sure olma özelliğini taşımaktadır. İnme sırasına göre 19. suredir. Fil Suresi Kur'an'da yer alan 105. sure olma özelliğine sahiptir. Bu sure 30. cüz içerisinde yer almaktadır. 

Kur'an-ı Kerim'in 601. sayfasında yer alır. Kısa surelerden biri olma özelliğine sahiptir. 5 ayetten meydana gelmiştir. Fil Suresinin sabah ve akşam saatlerinde okunmasının pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle düşmanlarından korunmak isteyen kişilerin bu sureyi okuması son derece önemlidir. Akşam ezanıyla yatsı arasında fil suresi okuyan kişilerin dilekleri yerine gelmektedir.