Sureler Hucurat Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Hucurat Suresi Nasıl Ezberlenir? Kolay Ezberleme Teknikleri

Kur'an Sureleri insanlara ışık tutmaktadır. Hucurat Suresinde Peygamberlere nasıl davranılması gerektiğinden bahsedilmektedir. Bu nedenle bu sure insanların oldukça ilgisini çekmektedir. Hucurat suresi nasıl ezberlenir? Kolay ezberleme teknikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hucurat Suresi Nasıl Ezberlenir Kolay Ezberleme Teknikleri

 Hucurat Suresi, Kur'an'ın 514. sayfasında bulunmaktadır. 2.5 sayfa sürmektedir. Bu sure toplamda 18 ayetten oluşmuştur. Mekke'de indirilen surelerden biridir. Pek çok sureye göre nispeten çok daha kısadır. Bu sebeple de ezberlemesi çok daha kolaydır.

Haberin Devamı

 Hucurat Suresi Nasıl Ezberlenir?

 Peygamber Efendimiz (SAV) Hucurat Suresini okuyan kişilerin Allah'a ibadet eden kişilerce sevap kazanacağını buyurmuştur. Hasta olan kimselerin günde 7 defa ve 7 gün boyunca bu sureyi okuyarak suya üflemesi gerekir. Bu okunmuş su içildiğinde hasta olan kişi şifa bulur. 

 Hucurat Suresini Kur'an'dan ezberleyecek olan kişilerin öncelikle abdest alması gerekmektedir. Kur'an'dan ezberlemeyecek olanların abdest almasına gerek yoktur. Öncelikle her ayetin en az 3 kere okunması 3 kere de bakmadan okunması gerekir. Bu şekilde ezber daha kolay olmaktadır. Tüm ayetler bu şekilde ezberlendikten sonra en son surenin tam okunuşu da birkaç kere ezberden okunmalıdır.