Sureler Kadir Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Kadir Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Kadir Suresi anlamı ve faziletleri açısından en sık okunan surelerden biridir. Bu nedenle kişiler bu surenin abdestsiz ya da adetli bir şekilde okunup okunmayacağını merak etmektedir. Kadir suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, tüm detaylar.

Kadir Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

Kadir suresi Kur'an-ı Kerim'de geçer. 97. suredir. 5 ayetten meydana gelmiştir. Bu nedenle kısa sureler arasında yer almaktadır. Kadir Suresinin abdestsiz okunup okunmayacağı merak konusu olmaktadır.

Haberin Devamı

Kadir Suresini Abdestsiz Okumak Mümkün mü?

Kadir Suresi içerisinde pek çok fazileti bulundurmaktadır. Bu nedenle bu surenin Müslümanlar tarafından sıklıkla okunması gerekmektedir. Bu sebeple Kadir suresinin abdest alınmadan okunup okunmayacağı insanlar tarafından merak edilmektedir. 

Kadir Suresini ezbere bilen Müslümanlar abdestsiz bir şekilde bu sureyi okuyabilirler. Ancak sure Kur'an'dan okunacaksa o zaman kişilerin abdest alması gerekmektedir. 

Kadir Suresinin adetli iken okunup okunamayacağı bir başka merak edilen konudur. Adetli bir kimse sadece Allah'ı anmak ve bunun yanında dua etmek niyeti ile Kadir suresini okuyabilir. Ancak Kur'an'dan bir sure okumak niyeti ile okunmaması gerekmektedir. Adetli kimseler yalnızca dua ve zikir için bu sureyi okuyabilirler.