Sureler Nas Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Nas Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Dua ve sureler, hem namazda hem de günlük hayatta okunabileceğimiz Kuran'ı Kerim'in ayetleridir. Ancak bazı durumlarda sureleri okumak sakıncalıdır. Yani okunmaz. Nas suresi de günlük hayatta okunması gereken surelerdendir. Nas Suresi abdestsiz okunur mu? Nas Suresi adetliyken okunabilir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nas Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

Nas Suresi toplamda 6 ayetten oluşmaktadır. Herkesin ezberinde olması gereken Nas Suresi Kuran'ı Kerim'in 114. Suresidir. Kısa surelerden biri olduğu için ezberlemesi kolaydır.

Haberin Devamı

 Nas Suresi Abdestsiz ve Adetliyken Okunur mu?

 Nas Suresi, insanların başına gelebilecek olan felaketlerden kötülüklerden ve nazardan korunmak için okunur. Bazı sureler abdestsiz olarak dua niyetine okunabilir. Bu surelerden biri de Nas Suresidir. Ancak kesinlikle abdestsiz olarak Kuran'ı Kerim'in ayeti olarak okunmaz.

 Kuran'ı Kerim'i abdestsiz olarak ele alıp okumak haram kılınmıştır. Nas Suresi kadınlar tarafından yine adetliyken okunabilir. Ancak dua niyetiyle okunur. Nas Suresi adetliyken Kuran'ı Kerim'in ayeti olarak okunmaz. Adetli olan kadınların sure ve Kuran'ı Kerim okuması doğru değildir.