Sureler Nas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

Nas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur?

İns kelimesinden türetilmiş olan nas sözcüğü, insanlar demektir. Kuran'ı Kerim'in 114. ve son suresi olan Nas Suresinin ilk ayetinde ''insanlar'' kelimesi geçtiği için sureye bu isim verilmiştir. Bu sure genellikle, şeytanın verdiği vesveselerden kurtulmak ve manen rahatlamak için Felak suresi ile birlikte okunur. Namazlarda ve günlük ibadetlerde sıklıkla okunan Nas Suresi, Kuran'ı Kerimdeki en kısa sureler arasında yer alıyor. Nas suresi kaç harf, kaç kelime ve kaç ayetten oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Nas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime Ve Kaç Ayetten Oluşur

İniş sırasına göre 21. sure olan Nas Suresi, Kuran'ı Kerim'in 30. cüzünde ve 604. sayfasında yer alır. 

Haberin Devamı

 Nas Suresi Kaç Harf, Kaç Kelime ve Kaç Ayetten Oluşur? 

 Nas Suresi toplam 80 harf ve 20 kelimeden oluşur. Toplam 6 ayetten oluşan Nas Suresinin ilk üç ayetinde şeytanın verdiği vesveseden ve her türlü musibetten insanların ilahı ve yöneticisi olan Allah'a sığınılması gerektiği bildirilir. Surenin dördüncü ayetinde ise şeytanın gizlenip farklı kılıklarda ortaya çıkıp insanları aldatabileceği yazılıdır. 

 Nas Suresinin son iki ayetinde ise sadece cinlerin değil insanların da iman eden kulların göğüslerine kuruntu sokabileceği bildirilir.