Sureler Yasin Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Yasin Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Kuran'ı Kerim'de yer alan surelerin her biri farklı faziletlere sahip olup her biri ayrı anlamlar taşır. Bazı sureler ise diğerlerine göre çok daha faziletli ver her dert için okunabilir. Bu surelerin başında Kuran'ı Kerim'in kalbi olarak da bilinen Yasin Suresi gelir. Yasin Suresi hakkında en çok merak edilen soru ise günde kaç kere okunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yasin Suresi Günde Kaç Kere Okunur

Yasin Suresi, hemen her derde deva olan bir suredir. Gün içinde mutlaka okunması gereken surelerden biridir. Hem sevap kazanmak hem de istenilen arzu edilen şeye kavuşmak için okunabilir. Yasin suresi ayrıca ölülerin ruhuna bağışlamak içinde okunur.

Haberin Devamı

Yasin Suresi Günde Kaç Kere Okunur?

Yasin Suresi, okuması en faziletli surelerden biridir. Yasin Suresi gün içinde mutlaka okunmalıdır. Ancak gün içinde okunması gereken belirli bir sayı yoktur. Bir sayı ile sınırlandırılmamıştır. Ancak surenin daha faziletli olması için niyete göre okunması gereken sayılar vardır. Kişinin hayırlı bir hacetinin olması için 41 kez okunmalıdır. Yasin Suresi 123 kez okunursa büyük Yasin hatmi okunmuş olur.