Siyaset Adıyaman’da çarşaflı ve türbanlı kadınlar CHP’ye katıldı

Adıyaman’da çarşaflı ve türbanlı kadınlar CHP’ye katıldı

25.11.2008 - 17:17 | Son Güncellenme:

.

Adıyaman’da çarşaflı ve türbanlı kadınlar CHP’ye katıldı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Adıyaman’da düzenlediği törende aralarında kara çarşaflı ve türbanlı kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 kişiyi rozet takarak partiye üye yaptı. İl Başkanı Salih Fırat, “Burası halkın partisidir ve halk nihayet buraya geldi. Anadolu kadınlarımızın hepsi burada. CHP’nin başörtüsü ya da kılık kıyafetle bir sorunun olmadığını görüyorsunuz” dedi.
Adıyaman’da CHP’li Zeynel Bakır, Hüseyin Kaçar ve Ziya Doğan, 29 Mart 2008 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylığını il binasında düzenlene törenle açıkladı. Açıklama sırasında partiye yeni katılanlara da rozet taka töreni düzenlendi. Aday adaylarının partiye üye olmasını sağladığı ve aralarında kara çarşaflı ve türbanlı kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 kişiye törenle parti rozetleri takıldı.
CHP Adıyaman İl Başkanı Salih Fırat, İl Başkanı Salih Fırat, “Burası halkın partisidir ve halk nihayet buraya geldi. Anadolu kadınlarımızın hepsi burada. CHP’nin başörtüsü ya da kılık kıyafetle bir sorunun olmadığını görüyorsunuz. Zaten CHP’nin de öyle bir şeyi de yok” dedi. Partiye katılamların oyla bir ilgisi bulunmadığını, CHP’nin türbanla ya da insanların kılık kıyafetleriyle bir sorunun olmadığını söyleyen Fırat, “Tam tersine halkımızı olduğu gibi kabul ettiğinin bir göstergesidir” dedi. Gazetecilerin İstanbul ve İzmir'deki türbanlı ve çarşaflı katılımlara yönelik sorusu üzerine Salih Fırat, şunları söyledi:
“Sonuçta insanlarımız, kadınlarımız ve kızlarımız böyle giyiniyorsa bizde bu insanları bu şekilde kabul ediyoruz. Biz kimseye kıyafetini ya da üstünü değiştir diyemeyiz zaten. İnsanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini ve düşüncelerini benimseyerek partimize geliyorlarsa tabi ki bunları kucaklayacağız. Bu insanlarla partimizi büyüteceğiz. Türkiye’nin iktidarına gideceğiz. Türkiye’yi AKP’nin yolsuzluğundan, yoksulluğundan ve fakirliğinden kurtaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendilerinin partisi olduğunu, kendilerinin yanında olduğunu ve kendilerine karşı olmadığını kavradı ve bugünü bekleyerek. Türkiye’de Anadolu insanının ve kadının, analarımızın ve bacılarımızın severek ve isteyerek partiye katılım zamanının geldiğini herkes farketti ve katılımlar başladı.”
CHP’ye üye olan türbanlı Gülşen Beyaz, inancın sadece AKP olmadığını ve bireysel olduğunu söyledi. Beyaz, “İnsanlar inançlarını özgürce yaşayabilir. Siyasi parti ve siyasi düşünce çok daha farklı bir şeydir. Türban bir siyasi bir simge aracı olarak kullanılamaz. Sadece inanç boyutundadır. Ben CHP’deyim ve düşüncemi burada gayet özgür bir şekilde yaşıyorum. Türbanlıyım ama buraya çok rahat bir şekilde gelebiliyorum. Oyumu da kullanabiliyorum. Düşüncelerime yakın olduğu, demokrasiyi savunduğu için liberalliği ve laik düzeni savunduğu ve Atatürkçü olduğu için buradayım. AKP’yi istemiyor değilim ama kendi düşünceme CHP’yi daha yakın buluyorum. Sosyal demokrat olmaktan da mutluyum” dedi.