Siyaset AK Partili kadınlardan, CHP merkezinde 'Genç’ protestosu

AK Partili kadınlardan, CHP merkezinde 'Genç’ protestosu

28.11.2013 - 16:02 | Son Güncellenme:

.

AK Partili kadınlardan, CHP merkezinde Genç’ protestosu

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na üye bir grup kadın, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yönelik hareketini Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde protesto etti. Genç'i istifaya davet eden kadınlar, CHP yönetimini göreve çağırdı.

CHP’li Genç’in Emine Erdoğan’a yönelik hareketini protesto etmek isteyen AK Partili kadınlar, CHP Genel Merkezi önünde toplandı. Kadınları fark eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yanındaki bir grup partiliyle yanlarına indi. Tekin, AK Partilileri çay içmeye davet etti. Bazı partili kadınlar, AK Parti rozetini gören görevlilerin kendilerini içeri almadığını anlattı. Parti görevlilerinin hata yaptığını söyleyen Tekin, “Çay kahve içirebiliriz” davetini yineledi.

Sürpriz misafirleri olduğunu kaydeden Tekin, “Misafirperver bir ülkenin yurttaşlarıyız. İnsanların en doğal, en demokratik haklarıdır. Bunları kullanması gerekiyor. Sadece bu alanda değil her alanda kullanması gerekiyor.” dedi. Tekin, yaşanan olayla ilgili AK Partili kadınlara, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili bir açıklama yaptığını hatırlattı. Demokratik hakların Türkiye’nin dört bir tarafından kullanılması gerektiği inancında olduklarını söyleyen CHP’li Tekin, “Yani bu haklar sahipler, ama bir başka siyasetçinin kadın bedeni üzerinde aynı protestoyu hak görmeyenleri de şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

KARA: CHP SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRSİN

Grup adına açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kara, Kamer Genç’in Emine Erdoğan’a yönelik hareketini hatırlattı. CHP’li vekilin bu davranışının hem insani değerlerle hem de ahlaki değerlerle örtüşmediğini belirten Kara, “Bu ölçüsüz ifadeler henüz bir gün önce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'ndeki uyarı ve temennilere de ters düşmektedir. Kalpleri ve vicdanları kararmış böyle insanlara hiçbir söz ve kanun tesir etmemektedir. Emine Erdoğan’a yapılan bu saldırı onun şahsında milletimizin tüm annelerine ve tüm kadınlarına yapılmış hakarettir.” dedi. Meclis çatısı altında bulunan Kamer Genç’e bu davranışın yakışmadığını ve bu kez kendi sınırlarını da aştığını söyledi.

Genç’in uluslararası bir platformda Türkiye’nin imajını zedelediğini belirten Kara, “Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede bu milletvekilinin kadınlarımızı derinden yaralayan, hiçbir ahlaki ve siyasi görüşe sığmayacak saldırısını nefretle kınıyoruz. CHP parti yönetimini de sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama diğer partili kadınlar tarafından alkışlandı. 'Kamer Genç istifa' sloganları atan partililer daha sonra buradan ayrıldı.

Yazarlar