Siyaset AK Partili Soylu: Toplumların taleplerinde ciddi değişiklikler var

AK Partili Soylu: Toplumların taleplerinde ciddi değişiklikler var

24.10.2013 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

AK Partili Soylu: Toplumların taleplerinde ciddi değişiklikler var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yakın geçmişte tüm Amerikan filmlerinin alkol ve sigara bağımlılığı konusunda özendirici olduğunu belirterek, "Bugün insan sağlığını tehdit eden her şeye karşı bir mücadelenin olduğu dönemdeyiz. Demek ki toplumların taleplerinde ciddi değişiklikler var" dedi.

Haberin Devamı

Soylu, Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) düzenlenen "21. Yüzyılda Türkiye ve Dünya Vizyonu" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin derin tarihi deneyimi yanında önemli bir coğrafyada yer aldığını söyledi.

Türkiye'deki üniversitelerin birçoğunun, dünyadaki en iyi üniversiteler sıralamasında çok gerilerde olduğunu ifade eden Soylu, şunları anlattı:

"Dünyanın en iyi 100 markası sayıldığında bizim markalarımızın belki de bu liste içinde bulunmaması; medeniyetimizin geçmişten gelen tüm sorumluluğunu bir kez daha omuzlarımızda hissetmemiz gerektiğini ortaya koymaktadır. Şu anki dünya, eski dünya değil. 21. yüzyıl öncesi dünya ile 21. yüzyıl sonrası dünyayı karşılaştırmak gerekir. Bunun farkında olmazsak büyük yanılgılar içerisinde olabiliriz.

Haberin Devamı

Dün belediyeler, kendi alanlarındaki çöplerin başka belediyenin sınırları içerisine dökülmesi için büyük bir çapa sarf ederdi. Bugün ise belediyeler kendi çöplüklerinden enerji elde etmenin kavgası içerisindeler. Bugün Washington, New York, Londra ve İstanbul'da, hatta dünyanın birçok yerinde artık firmalar sigara içenleri değil, içmeyenleri tercih ediyor. Yakın geçmişte tüm Amerikan filmleri özendiriciyken, bugün alkole ve sigaraya karşı, yani insan sağlığını tehdit eden her şeye karşı bir mücadelenin olduğu dönemdeyiz. Demek ki toplumların taleplerinde ciddi değişiklikler var."