Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hiçbir engel kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hiçbir engel kalmayacak

16.04.2022 - 14:07 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemer - Kumluca Yolu 'Phaselis Tüneli' Açılış Töreni'ne Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nden canlı bağlantı ile katıldı. Açılışta konuşan Erdoğan, 'Ekonomide de üretim konusunda işler hamdolsun gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hiçbir engel kalmayacaktır.' dedi.

Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Akdeniz Sahil Yolu üzerindeki bu tünel Antalya'nın batısındaki ilçeleriyle ulaşımına büyük kolaylık sağlayacaktır. Böylece Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan gibi ilçelerimizin Antalya şehir merkezi ile irtibatı daha hızlı ve güvenli hale gelecektir. Ayrıca ülkemizin en önemli sebze yetiştirme merkezlerimizden olan bu bölgemizden yola çıkan ürünler kolayca diğer şehirlerimize ulaşabilecektir. Bu tünel sadece vakit ve akaryakıt tasarrufu ile ülkemize yılda 31 milyon lira kazandıracak, karbon emisyonunda 1,8 bin ton azaltım sağlayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

"BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MİLLETİMİZİN KARDEŞLİĞİDİR"

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük kalkınma hamlesi sayesinde şehirlerimizin her biri cumhuriyet tarihinde yapılanların toplamının beş katı on katı hizmetlere kavuşmuştur. Eser ve hizmet siyasetimizin en somut ve en iftihar verici örneklerinin görüleceği alanların başında ulaştırma gelmektedir. Ülkemizin dört bir yanını, bölünmüş yollarla, otoyollarla, yeni inşa ettiğimiz ve baştan sona yenilediğimiz tren hatlarıyla havalimanlarıyla donattık. Geçtiğimiz günlerde ilan ettiğimiz ulaştırma ve haberleşme 2053 vizyonu ile tüm bu ülkemizi önümüzdeki otuz yılda çıkartacağımız seviyeyi de milletimizle paylaştık. Salgın ve savaş krizlerinin ortasında yatırımıyla, istihdamıyla, üretimiyle, ihracatıyla büyüyen bir Türkiye fotoğrafına sahip olmamızı, geçtiğimiz 20 yılın ürünü işte bu altyapıya borçluyuz.

Haberin Devamı

Diğer ülkelerin bugün başlasalar çeyrek asırda tamamlayamayacakları işleri biz çoktan bitirdik ve gözümüzü daha büyük hedeflere diktik. Altyapıları eskiyen, köhneyen, yetersiz hale gelen gelişmiş ülkelerle yarışabilecek çoğu alanda da onları geçecek imkanlara sahibiz. Bu avantajı en güzel şekilde kullanarak ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomiden biri haline getirmekte kararlıyız. Zahmetsiz rahmet olmayacağının bilinciyle bugün yaşadığımız sıkıntıları önümüzdeki dönemde kavuşacağımız büyük ve güçlü Türkiye'nin bedeli olarak görüyoruz. Hep söylediğimiz gibi bizim en büyük gücümüz milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hiçbir engel kalmayacak

"İSTEYEN HERKESİN ÇALIŞACAK İŞİ VARDIR"

Erdoğan," Hep birlikte 2023 hedeflerimize odaklanır, 2053 vizyonumuza sarılırsak, Allah'ın izniyle önümüzde durabilecek hiçbir güç yoktur. Tabi bu hakikatlerin sadece biz değil, rakiplerimiz de farkında. Bunun için de ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak siyasi mühendislik hesaplarıyla ülkenin rotasını değiştirecek her türlü oyunu sergiliyorlar. Dünyanın tamamında daha fazlasıyla yaşanan sıkıntıları sanki sadece Türkiye'ye mahsus gibi göster çalışanların özellikle niyeti, milletin derdini dile getirmek değil, küresel senaryoların borazanlığını yapmaktır.

Haberin Devamı

Altını çizerek tekrarlıyorum. Enerjiden gıdaya, madenlerden teknoloji ürünlerine kadar pek çok alanda yaşanan fahiş fiyat artışları tüm dünyanın ortak sıkıntısıdır. Hatta Türkiye üretim gücü ve lojistik avantajlarıyla bu sıkıntıdan en az etkilenen ülkelerden biridir. Milletimden çoğu da mevsim etkisinden kaynaklanan istisnai durumları, felaket tellallığının malzemesi haline dönüştürmeye çalışanlara itibar etmemesini istiyorum. Hamd olsun ülkemizde herkes can ve mal güvenliğine sahiptir. İsteyen herkesin çalışacak işi vardır. Devletimiz ihtiyacı olan herkesin yanındadır. Türkiye siyasi olarak yakın tarihinin en itibarlı konumundadır. Ekonomide de hamdolsun üretim tarafında işler gayet iyi gidiyor. Enflasyonun da boynunu kırdığımızda artık hedeflerimize ulaşmamızın önünde hiçbir engel kalmayacaktır. Açılışını yaptığımız her eseri bu doğrultu atılmış yeni bir adım olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"YEŞİLİ ARTIRIN TALİMATI"

Çavuşoğlu ev Karaismailoğlu’nun kurdeleyi kesmesinin ardından Erdoğan, “ Adil bey yeşilliği artırarak çok daha güzel olacak. Yeşili severim. Sende Of’lu olduğuna göre yeşili sevmen lazım, Antalya yeşil ona göre” dedi.

Konuşmaların ardından tünelin açılış kurdelesi kesildi, daha sonra Karaismaioğlu'nun kullandığı otomobille girdiği tünele Çavuşoğlu'da yanına oturarak eşlik etti.

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

Sosyal medya hesabından da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün resmî açılışını gerçekleştirdiğimiz, Türkiye’nin önde gelen turizm ve tarım şehri Antalyamızın ulaşım ağına kazandırdığımız son eserimiz olan Phaselis Tüneli’nin şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hiçbir engel kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun da boynunu kırdığımızda hiçbir engel kalmayacak

BAKANLIKTAN PHASELİS TÜNELİ AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Antalya’nın her yıl milyonlarca turisti ağırladığı, ayrıca ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptığı belirtilerek, “Sebze-meyvecilik ve seracılık faaliyetlerinin de yoğun olarak yapıldığı şehir, tarımsal, ticari, turistik ve kültürel bakımdan ülkemizin önemli merkezleri arasındadır” denildi.

Haberin Devamı

Antalya’nın turizm potansiyeli dikkate alındığında ortaya çıkan ulaşım ihtiyacını karşılayarak, kalkınmasını destekleyecek karayolu yatırımlarının öneminin arttığına vurgu yapılan açıklamada, bu kapsamda Phaselis Tüneli’nin inşa edildiği kaydedildi.

Antalya’yı Ege’ye ve İç Anadolu’ya bağlayan Doğu-Batı aksı konumundaki Akdeniz Sahil Yolu’nun batı kesiminde yer alan tünelin bin 292 metre uzunluğunda çift tüpten oluştuğunun altı çizilen açıklamada, “Phaselis Tüneli, taşıt trafiğine 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında hizmet verecek.

Phaselis Tüneli ile büyük oranda dağlık yapıya sahip mevcut güzergahın ulaşım standardının artırılması amaçlandı. Tünel projesi ile bölgedeki trafik akışı önemli ölçüde rahatlatıldı. her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya ilinin batısında bulunan Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan gibi ilçelere erişim kolaylığı sağlandı. Ayrıca, bölge ekonomisinde önemli yer tutan ürünlerin iç ve dış piyasalara konforlu ve kısa sürede taşınması imkanı tesis edildi. Güzergahta 1,9 kilometre, seyahat süresinde ise 5 dakika kısalma sağlayan tünel ile zamandan 11,1 milyon TL, akaryakıttan 8,9 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 20 milyon TL tasarruf edilecek, karbon emisyonu 1.842 ton azaltılacak” ifadelerine yer verildi.