Siyaset Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İsrail'e baskı artırılmalı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İsrail'e baskı artırılmalı

11.05.2021 - 16:22 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN TÜRK canlı yayınında İsrail'in Filistinlilere yönelik alçak saldırısını yorumladı. İsrail'e sert tepki gösteren Kalın, 'İsrail'e baskının artırılmalı. İkincisi de Filistin'e yardımlarımızın artması gerekiyor' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamaları şöyle; Burada Yahudi yerleşimciler şu şu evleri alacağız diye talepte bulunuyor. Yüzlerce yıldır Filistinlilerin sunduğu tapu sicilleri esas alınmıyor. Mahkeme bu toprakların Yahudi yerleşimcilere verilmesi için karar aşamasında.

Haberin Devamı

Artık İsrail’e dur dememin zamanı geldiğini hatırlatıyoruz. Filistinlilere verdiğimiz desteği artırmalıyız. Yoğun bir diplomasi trafiği içindeyiz. Yeni provakasyonlar ateşle oynamakla farksızdır. Dünya bu zulüm karşısında sessiz kalırsa İsrail saldırılarını artıracaktır. Tepki vermek önem arz ediyor. Filistin konusunda farkındalık yaratarak ortaya koymalıyız. Son İki gündür Mahkemenin vereceği karar ertelendi. Dün fanatik Yahudiler Mescid’i Aksaya girmek için hazırlanıyordu ancak tepkiler sonucu giremediler. Aklı ve vicdanı olan kimse böyle dans edemez. Önümüzde demokrasi değil işgal devleti var. Dini inancı ne olursa olsun herkesin İsrail’e dur demesi gerekiyor.

Biz AB, BM ve çeşitli düzeylerde nezdinde girişimlerimize devam edeceğiz. Filistinlilere yardım etmek için elimizden gelen çözümü yapacağız. Bu meseleyi uluslararası düzeyde sürdürmeliyiz. Küresel bir adalet meselesi olarak görüyoruz.