Siyaset Ecevit ilgi odağı oldu

Ecevit ilgi odağı oldu

12.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ecevit ilgi odağı oldu

Ecevit ilgi odağı oldu


       AB ve birliğe aday ülkelerin liderleri, Helsinki zirvesi çerçevesinde aile fotoğrafı çektirdi. Aile fotoğrafının çekileceği platforma ilk olarak Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem geldi.
       Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Ecevit'i karşıladıktan sonra fotoğraftaki yerini bulması için yardımcı oldu. Daha sonra gelendiğer liderlerin hemen hepsi ilk olarak Ecevit'e giderek adaylık nedeniyle kutladı.
       Bu arada, fotoğraf için platforma gelen son lider olan Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, önce doğrudan Başbakan Ecevit'in yanına giderek elini sıktı ve daha sonra yerine geçti. Liderler, fotoğraf çekimi sırasında da, gazetecilerin isteği üzerine gülerek poz verdiler.
       Çekim sırasında AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Ahtisaari ve başbakanı Paavo Lipponen, birbirilerini kutlayarak el sıkıştılar. Başbakan Ecevit, aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile el sıkışarak gazetecilere poz verdi, sonra da diğer liderlerle birlikte zirve çerçevesinde yapılacak çalışma yemeğine gitti.
       Aile fotoğrafında 15 üye ülke ile aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 12 aday ülke ve Kıbrıs Rum kesimi temsilcileri yer aldı.