Siyaset Erdoğan, Erbakan Sempozyumu’na video mesaj gönderdi: İdeallerinin önemli kısmı gerçekleşti

Erdoğan, Erbakan Sempozyumu’na video mesaj gönderdi: İdeallerinin önemli kısmı gerçekleşti

23.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki; Merhum Erbakan’ın hayalini kurduğu, uğruna ömrünü adadığı, çile çektiği ideallerinin önemli bir kısmını hamdolsun son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük” ifadelerini kullandı

Erdoğan, Erbakan Sempozyumu’na video mesaj gönderdi: İdeallerinin önemli kısmı gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen 4. Uluslararası Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Sempozyumu’na video mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

“Erbakan’la yol yürümüş; davaya aşkla hizmet etmiş Milli Görüş hareketinin tüm çınarlarını rahmetle yad eden” Erdoğan, Erbakan’ın aziz hatırasına sahip çıkan ESAM’a, ESAM Başkanı Recai Kutan’a, ESAM çatısı altında büyük ve güçlü Türkiye idealine gönül verenlere teşekkür etti.

Büyük dava adamları ile gönül ve fikir insanlarının, gökteki yıldızlar gibi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Onlar; aydınlık yüzleriyle yolumuzu aydınlatan birer şimal yıldızı; hak davanın, ülkeye ve millete hizmet davasının birer sancaktarıdır” diye konuştu. Uzun yıllar kendisiyle siyaset yaptığı merhum Erbakan’ın işte böyle abidevi ve çok yönlü bir insan olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Vatanına âşıktı’

“Rahmetli Hocamız, 85 yıllık çileli ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmete, bu ülkenin ufkunu açmaya adamış büyük bir münevverdi. Siyasetteki mücadelesinin öncesinde akademideki özellikle mühendislik alanındaki üstün başarılarıyla temayüz etmiş gerçek bir bilim adamıydı... Türkiye’nin sanayileşmesine ömrünü vakfeden Hocamız, traktör ışığında fabrika temelleri atacak kadar vatanına âşık bir vazife insanıydı. O, ömrü boyunca hep rüzgara karşı yürümesine rağmen, hiçbir zaman yılmadı; yılgınlığa ve ümitsizliğe asla kapılmadı... Ülkeyi esir alan, milletin kıt kaynaklarını adeta yurt dışına peşkeş çeken ‘montaj sanayi’ yerine, ‘ağır sanayi’ hamlesini savunmuştur. Erbakan Hocamızın, Kıbrıs Barış Harekâtı’ndaki rolü ise tarihimize altın harflerle yazılmış bir başka önemli başarısıdır. Kurduğu 5 partinin 4’ü kapatılmasına rağmen, o her zaman siyaseti, siyasetin imkanlarını savunmuş; sokağa ve şiddete asla prim vermemiştir. Merhum Erbakan, bizzat kendi ifadesiyle ‘Batıl bir davada zirve olmaktansa, hak olan davada zerre olmayı’ tercih etmiştir.”

Haberin Devamı

‘Gerçeğe dönüştürdük’

Erbakan’ın birileri tarafından hayalperest olarak nitelense de iddialarından ve hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmediğini ve davasına son nefesine kadar sahip çıktığını belirten Erdoğan, “Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki; Merhum Erbakan’ın hayalini kurduğu, uğruna ömrünü adadığı, çile çektiği ideallerinin önemli bir kısmını hamdolsun son 19 yılda gerçeğe dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, hayata geçirdikleri bu idealleri şöyle sıraladı: “28 Şubat döneminin evlatlarımızı maruz bıraktığı adaletsizlikleri ortadan kaldırarak, kılık-kıyafet üzerindeki yasaklara son verdik. İmam Hatip okullarının kapısına vurulan prangaları parçalayıp attık. Milletin üniversitelerini hiçbir ayrım yapmadan milletimizin evlatlarının tamamına açtık. Erbakan’ın milli iradenin egemenliğinde vazgeçilmez gördüğü Başkanlık sistemini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkemize kazandırdık. 86 yıllık mahzunluğun ardından Sultan Fatih’in emaneti olan Ayasofya’yı yeniden ibadete açarak mümin gönüllerle buluşturduk. Büyük Çamlıca Camisi’nin yanı sıra Taksim Camisi’ni de inşa ederek İstanbul’umuzun kadim kimliğini daha da güçlendirdik. Savunma sanayinde özellikle Türkiye’yi kendi silahını, kendi gemisini, kendi topunu, kendi insansız hava araçlarını üreten, bunları ihraç eden bir ülke konumuna getirdik. Filistin ve Kudüs meselesi başta olmak üzere İslam dünyasının kanayan yaralarına daima merhem olmaya çalıştık. Karşımızda kim olursa olsun hakkı haykırmakta ve adaleti savunmakta hiçbir zaman çekinmedik. Ulaşımdan sağlığa, adaletten emniyete, tarımdan enerjiye, dış politikadan hak ve özgürlüklere, her alanda Türkiye’yi tarihinin en iyi seviyelerine taşıdık. Erbakan’ın hep hayali olan büyük, güçlü, müreffeh lider Türkiye’yi kurana kadar durmayacağız, 94 ruhu ve 2053 vizyonu ile çalışmaya devam edeceğiz.”