Siyaset Erdoğan’dan ‘Kış Kartalı Harekatı’ yorumu: Kaçacak delik bile bulamadılar

Erdoğan’dan ‘Kış Kartalı Harekatı’ yorumu: Kaçacak delik bile bulamadılar

03.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inlerine girilen teröristlerin kaçacak delik bile bulamadığını, önceki gece yapılan harekatta terör hedeflerinin yerle bir edildiğini söyledi. Erdoğan ‘dünyanın en büyük 10 ekonomisi’ hedefini tekrarladı.

Erdoğan’dan ‘Kış Kartalı Harekatı’ yorumu: Kaçacak delik bile bulamadılar

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÇAĞ ATLATTIK: Hayali olmayanın hedefi, hedefi olmayanın da rotası olmaz. Türkiye'de 20 yıldır tüm hayalleri önce hedeflere sonra da gerçeklere dönüştürdük. İnsanlarımızın hayatına dokunan her alanda ülkemize çağ atlattık. Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e, 10'a katlayan yatırımlarımızla Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak alt yapıyı kurduk. Şimdi bu alt yapı üzerinde ülkemizi tamamen kendi modeliyle, kendi dinamikleriyle, kendi gücüyle ve kendi programıyla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir atılımın içindeyiz. Milletimizin karşısına 2011 yılında 2023 hedefleri ile çıktığımızda birileri buna dudak bükmüştü. Bizi hayalcilikle suçlamıştı. İşte 2023'ün eşiğindeyiz ve Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini yaşıyoruz.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜNE HAVA HAREKÂTI: Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde 'inlerine gireceğiz' dediğim zaman bununla istihza edenler vardı. İnlerine girdik mi, girdik. İşte dün gece yine aynı şekilde 3 ayrı noktada hedefleri bombaladık ve bu hedeflerle birlikte kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar.

ÜFÜRÜLMÜŞ BALON DEĞİL: Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimiz içi boş bir vaat, altı boş bir söylem, laf olsun diye serdedilmiş bir beyan, siyaset kürsüsünden üfürülmüş bir balon değildir. Biz önce bu iddiamızı hayata geçirecek alt yapıyı kurduk. Sonra hedefimizi ilan ettik. .

BEDEL ÖDEMEKTEN ÇEKİNMEYİZ: Bizim mücadelemiz Türkiye'yi siyasi, sosyal, ekonomik, askeri olarak bölgesinin en güçlü, dünyanın önde gelen devletlerinden biri haline getirme mücadelesidir. Bunun için gerektiğinde 7 düvele meydan okumaktan, gerektiğinde canımızı ortaya koymaktan, nice bedeller ödemekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Bizi üzen en önemli husus ahlak dışı, akıl dışı, bel altı yöntemlerle yürütülmeye çalışılan muhalefet tarzıdır.

MİLLET ALDANMAZ: Ülkenin en büyük ikinci partisinin başındaki zat çıkıyor, dünyada yaşananları, olup bitenleri yok sayarcasına pek çok hezeyanın yanında, ülkemizin nükleer güç santrali projesini de karalamaya, kötülemeye çalışıyor. Ya eline diline dursun; ya eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, gidersin ne durumdaymış yerinde görürsün.  Bak Bay Kemal, şimdi yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Sizin hayatınızda sadece mum vardı mum, gaz lambası vardı. Biz ise bunu işte bu hale getirdik. Mevcut enerji kaynaklarımızın 3’te 2’sinden fazlasını son 20 yılda kurduk. Nükleer santralimiz inşa halinde, Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazı 2023’ten itibaren sistemimize vererek bu alanda bir rahatlama sağlayacağız. Enerji yatırımlarımızı sabote etmeye çalışanlara diyoruz ki, ‘yapmayın, bu millet sizi, çarpar, bu iş dünyası sizi çarpar.’ Ülkenin hayrına, milletin menfaatine bir teklifiniz, bir projeniz varsa buyurun konuşalım, tartışalım. Böyle lüks otelden geceliği 100 bin lira olmak suretiyle oradan yapacağınız yayınlarla bu millet aldanmaz.

Haberin Devamı

‘Enflasyonun kırılma noktası’

Erdoğan, “Döviz kuru üzerinden ekonomimizin istikrarını bozma gayretini aldığımız tedbirler ile bozduk. 20 Aralık bir kırılma noktasıdır. Faiz dayatmalarını ısrarlı ve kararlı bir mücadelenin ardından etkisiz hale getirdik. Bu dalgalanmaların ürünü olan yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

300 milyar dolar ihracat hedefi

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, "Sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz, 2022 yılı ihracat hedefini 250 milyar dolar olarak belirlemişti. Müsaadenizle biz bu hedefi 300 milyar dolar kabul ediyoruz. Zat-ı alinizin destekleriyle, bunu gerçekleştirebilecek imkana, cesarete ve kararlılığa sahibiz" dedi.