Siyaset Evlatların hakkını korumak görevim

Evlatların hakkını korumak görevim

02.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Partisinin grup toplantısında ‘uyuşturucu’ iddialarını yineleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Ben bunu gündeme getiriyorum. Koro halinde saldırıyorlar. Bu evlatların hakkını, hukukunu korumak benim boynumun borcudur” dedi.

Evlatların hakkını korumak görevim

ANKARA Milliyet - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, büyük tartışma yaratan “uyuşturucu parasıyla cari açığın finanse edildiği” iddiasına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tepkisine yanıt verdi. Soylu’ya istifa çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

VİZYON BELGESİ: Bir siyasetçinin vizyon belgesi ortaya koyabilmesi için önce dünya tarihini, Ortadoğu tarihini, kendi ülkesinin tarihini bilmesi lazım. Arada bir Erdoğan’a çağrı yapıyorum, buradan yine bir çağrı yapayım, eğer vizyonun, vizyonerliğin ne olması gerektiğini bana anlatmak istiyorsan senin televizyon kanallarında ben hazırım, kaçma, gel. Vizyonermiş, ne vizyonu? 

GERÇEK MİLLİYETÇİYİZ: Bugün Türkiye’de yer altı suç örgütleri at koşturuyorlar. İlk kez bu gerçeği görüp İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde ifade ettik. Gerçek milliyetçi, gerçek yurtsever biziz. Kendisine posta ile göndereceğim. Okusun, belki dünyası değişebilir. 

HAY HAY İSPATLAYAYIM: Kendi mafyamız yetmiyormuş gibi sonunda yabancı mafyayı da bunlar Türkiye’ye ithal ettiler. Nasıl ettiler? Kara paralarını davet ederek. Bunun için birden fazla özel kanun çıkardılar. Baronlar İstanbul’da fink atıyor. Var ya bizim bir fotoroman. Demiş ki ‘bunu ispatla’. Hay hay ispatlayayım. Sırbistan’da kırmızı bültenle aranan ülkenin en kanlı suç örgütü lideri İstanbul’da öldürüldü. İstanbul’da ne işi var? Azerbaycanlı mafya lideri Ataşehir’de öldürüldü. İstanbul’un ortasında AVM’lerde Gürcü ve İranlılar silahla çatıştılar. Antalya’da bir başka mafya lideri öldürülmüştü. Afgan baronlar zaten İstanbul’da. Uyuşturucunun koçbaşlığını yapıyorlar. Ortadoğu’nun en büyük uyuşturucu baronunu ise hapishaneden çıkarıp bıraktılar. Daha dün İstanbul Sultangazi’de bir lokantada 5 yabancı arasında çıkan silahlı çatışmada garson evladımız hayatını kaybetti. Ya bunları siz görmüyor musunuz? Sırtını mafyaya, uyuşturucu baronlarına dayarsan zaten bunları göremezsin. İşte ispatladım, ne yapacaksın? Onurun, şerefin varsa istifa edersin. 

Haberin Devamı

POLİSLER BENİM CANIM: Türkiye şu anda Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Fotoroman için, yeni fotoğraf fırsatları çıktı. Hiç kaçırmasın. Ama polislerimizi de sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın, o polisler benim canımdır, görev yaptıkları sürece başımın üstünde yerleri vardır. Türkiye eskiden uyuşturucunun transit bölgesiydi saray ise şimdi Türkiye’yi uyuşturucunun pazarı haline getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü bir rapor yayınladı. Türkiye’de uyuşturucu raporu; 5.5 kat arttı diyor. Boy boy suçlularla poz veren birisi var. Sen o poz vermeyi bırak emniyetin yayınladığı bu raporu oku. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü.

Haberin Devamı

BABAYIM, DEDEYİM: Ben bunu gündeme getiriyorum. Koro halinde saldırıyorlar. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu geri adım atacak. Sizin feriştahınız gelse bu evlatların hakkını, hukukunu korumak benim boynumun borcudur. Ben babayım, dedeyim. Evladın, torunun ne olduğunu bilirim. Önce ithal baronlardan, mafyadan başlayacağız, sonra bizimkilerle hesaplaşacağız. Bu pis işlerle ve o baronlarla boy boy poz verenleri de hapislerde çürüteceğiz.

‘Boynumuzu giyotine mi uzatalım?’

“Vefa Salman, Yalova belediye başkanımız. Zaten bütün CHP’li belediyeler şu anda izleniyor, izlensin. Ama adaletsizlik yapmasınlar. Bilirkişi karar verdi. Vefa Salman’ın bir suçu yoktur. Savcı itiraz ediyor. Mahkeme yine Vefa Salman’ı göreve iade etmedi. Mahkeme salonunda arkadaşlarımız itiraz ediyorlar. Bu sefer ‘CHP’liler mahkemeyi bastı’ diyorlar. Boynumuzu giyotine mi uzatalım. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Vefa Salman bizim onurumuzdur ve gururumuzdur.”