Siyaset ‘Hayal kırıklığına uğradım’

‘Hayal kırıklığına uğradım’

03.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘Hayal kırıklığına uğradım’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesine değinen Akşener, şu değerlendirmeyi yaptı: “Aslında biz de ilk başta heyecanlanmıştık ama yine hüsran, yine hayal kırıklığı. ‘Vizyon’ diye yerine getirilmemiş bayat vaatlerini yeniden ambalajlayıp servis etmeyi tercih etmişler. 20 yıllık bir devri iktidarın sonunda ‘vizyon’ diye pazarlanan bir vizyonsuzluk vesikası.”

Haberin Devamı

TOGG kutlaması

Geçen hafta TOGG’un Gemlik Tesisi’nin açıldığını hatırlatan Akşener, “Bu yatırımı da geç kalmış olmakla birlikte son derece kıymetli buluyoruz. TOGG’un seri üretime geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bu girişimin oluşmasına vesile olan, gereken her türlü kamu desteğini sağlayan Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da kutluyorum” dedi. Akşener, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yılına ilişkin değerlendirmeler yaparken, “Bugün ne yazık ki ülkemizde bir cumhuriyet krizi var. Çünkü AK Parti iktidarı; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumsal varlığının çürümesini, modern devlet yapısının bozulmasını ve sultancıl bir 19’uncu yüzyıl devletine dönüşmemizi istiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Refah-Yol savunması

Akşener, grup toplantısının ardından, gazetecilerin sosyal medyada yer alan 1997 yılına ait videodaki “Refah-Anavatan koalisyonunu ben yıktım, kadınlarla yıktım” sözlerine ilişkin sorusu üzerine “Orada ben diyorum ki; Refah-Yol ile Anavatan koalisyonunu yıktık. Yerine ne kurulmuş kardeşim? Refah-Yol kurulmuş. Peki nasıl oluyor da ben Refah-Yol’u yıkıyorum. Gerçekten Sayın Erdoğan adına çok üzüldüm. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasını sağlamışım. İyi ki de o Refah-Yol’un kurulmasına vesile olmuşum. Çünkü 28 Şubatçılar çerçevesi içinde yıkılıncaya kadar, Türkiye’nin ekonomisine, ahlakına, yönetimine son derece önemli katkıları olan bir iktidardı. O iktidarın da bakanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Yeğen Miroğlu İYİ Parti’de

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nun yeğeni inşaat mühendisi Baver Miroğlu, dünkü grup toplantısında İYİ Parti’ye katıldı. Baver Miroğlu’nun rozetini Akşener taktı.