Siyaset Her şey demokrasi için

Her şey demokrasi için

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de dün seçmenler, demokrasinin temel şartı olan oy verme görevini yerine getirirken, kimi görüntüler gözleri yaşarttı, kimileri gülümsetti. Tümü saygıdeğerdi...

Her şey demokrasi için

- Batman’da Ezidilerin yaşadığı 21 seçmenli Yolveren köyünde seçmenlerin çoğu yurt dışında olduğu için 2 kişi oy kullandı.

Haberin Devamı

- Aydın İncirliova’ya bağlı Hamitler Mahallesi’ndeki 14 seçmen 30 dakikada oylarını kullandılar.

- Manisa Demirci’ye bağlı 48 nüfuslu Bozköy Mahallesi’nde 29 seçmenin oy verme işlemi 32 dakika sürdü.

- İzmir Konak’ta Sakarya İlkokulu’nda bir vatandaş zamları protesto için boynuna soğan ve patates asarak oy kullandı.

- Antalya Konyaaltı’nda yaşayan Türk vatandaşı yabancılar da oy kullandı.

- Kahramanmaraş’ta Emine-Mahmut Yılmaz çifti, oy kullanacakları 2 kilometre uzaklıktaki Atatürk Ortaokulu’na yalın ayak geldi. Emine Yılmaz, “Yalın ayak yollara düşeceğiz demiştik, o gün geldi” dedi.

Her şey demokrasi için

Alanya Belediyesi’nde memur olarak çalışan Büşra Masatlı ile Ali Gök gelinlik ve damatlıkla oy kullanmaya gitti.

Haberin Devamı

- Şanlıurfa’da yürüme engelli Naze Sezer (92) oyunu ambulansta kullandı.

- Şanlıurfa Siverek’te engelli 13 kişi, evlerine getirilen seyyar sandıkta oylarını verdiler.

- Antalya Kepez’de oy kullanmaya tekerlekli sandalyesiyle giden omurilik felçli Suzan Ertürk (36) seçim sandığının bulunduğu okulun birinci katındaki salona diğer seçmenler tarafından taşındı.

- Amasya Merzifon’da 104 yaşındaki Mükime Fıratoğlu, bakımını üstlenen kişinin yardımıyla tekerlekli sandalye ile sandık başına gidip oy kullandı.

Her şey demokrasi için

Osmaniye Kadirli’de yaşayan ve 72.6 santimetre boyuyla Türkiye’nin en kısa boylu kadını olan Elif Kocaman, oyunu sandığa ağabeyinin kucağında attı.

- Kahramanmaraş’ta yatağa bağımlı Ertuğrul Göktaş (48) seyyar sandık sayesinde ilk defa oy kullandı.

- Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a yük taşıyan tanker ve kamyon şoförleri, oy kullanamamanın üzüntüsünü yaşadı.

- Hakkari’nin 134 köyündeki sandıkların 38 köyde birleştirilmesi, seçmenleri zora soktu. Bazı seçmenler 10 km yürüdü.

- Aksaray’da görme engelli Yusuf Uz ile nişanlısı Övgü İpek, özel oy kullanma şablonu sayesinde, yardım almadan seçimlerini yaptı.

Her şey demokrasi için

Kırklareli’nde bir süredir hastanede tedavi gören Eda Türk (21) sedyeye konularak ambulansla oy kullanacağı okula götürüldü.

Her şey demokrasi için

Engelli vatandaş, yakınlarının yardımıyla oyunu kullandı.

‘İlk’lerin seçimi

Haberin Devamı

İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem Milletvekili Genel Seçimi geniş bir katılıma sahne olurken, kentte seçim güvenliğini sarsacak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Zaman zaman bazı sandıklarda gergin anların yaşandığı İstanbul’da 40 bin polis ile 6 bin jandarma seçim güvenliği için çalıştı. Tartışma yaşanan ender yerlerden biri Kağıthane Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ydu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın oy kullanmaya gittiği sırada yanında bulunan İYİ Parti yöneticileriyle Ak Partililer arasında çıkan yumruklu kavgayı polis ayırdı. Gözaltına alınan iki taraftan 6 kişi, birbirlerinden şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

Her şey demokrasi için

Atatürk Havalimanı’nda 2016’daki canlı bomba saldırısında felç olan mühendis Asım Özkan, oyunu Zonguldak’ta evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.

Seyyar sandıklar

Bu seçim, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla ilk kez ‘seyyar sandık’ uygulamasına sahne oldu. Rahatsızlığı nedeniyle sandığa gidemeyen yaşlı, yatalak ve bedensel engelliler yanlarına getirilen seyyar sandıklara oy attı. Gürpınar’da bir özel bakım merkezinde bulunan 7 seçmen 10 kişilik kurulun gözetiminde seyyar sandıkta oy kullandı. Seçmenler için karton kutulardan oluşan paravanlar kuruldu. Darülaceze sakini 350 kişi de kendileri için kurulan 2 sandıkta oylarını kullandı. Kendi başına oy kullanacak durumda olmayanlara ve engellilere de refakatçiler yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Sedyede oy vermeye gittiler

Kadıköy’de 81 yaşındaki Heidi Kurtoğlu, ambulansla sedyede getirildiği okulda oyunu kullandı. Yaşlı kadın çevredekiler tarafından alkışlarla karşılandı. Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’na oy kullanmaya gelen emekli kıdemli albay doktor Suat Tolgay, tekerlekli sandalye olmaması nedeniyle çevredekiler tarafından kucaklanarak oy kullanacağı sandığa götürüldü. Yetkililerle tartışan kızı Belda Tolgay, okulda tek tekerlekli sandalye olmasına tepki gösterdi. l GÖKHAN KARAKAŞ, MERT İNAN FERİT ZENGİN, ÇİĞDEM YILMAZ

Her şey demokrasi için

Elazığ’da itfaiyeciler yangını söndürüp hemen sandık başına gitti.

Haberin Devamı

Tatillerini yarıda kesip geldiler

- 10 gün önce Dominik’e tatile giden Beren Saat ve Kenan Doğulu, tatili yarıda kesip oy vermek için İstanbul’a geldiler. Çift oylarını Etiler Anadolu Lisesi 1024 no’lu sandıkta kullandı.

- Cem Yılmaz ve Ozan Güven, Levent’teki Lütfi Banat Ortaokulu’nda oy kullandı. Komedyen, sandık başındayken bir TV muhabirinin, “Şovmen Cem Yılmaz oyunu kullandı” anonsunu duyunca, “Ne şovmeni? Komedyen!” diyerek düzelttirdi.

Her şey demokrasi için

- Ünlülerin en çok oy kullandığı yer olan Bebek’teki Tevfik Fikret İlkokulu’nun renkli konukları dikkat çekti. Demet Akbağ, oğlu Ali ve eşi Zafer Çika’yla oyunu kullandı. Serdar Bilgili ve Sarp Levendoğlu da aynı okulda oylarını kullandı.

- Cansu Dere, Jamaika tatilini yarıda keserek İstanbul’a geldi. Tevfik Fikret İlkokulu’nda sandık başına giden oyuncu, sandık görevlilerinin hatıra fotoğraf çektirme isteğini de kırmadı. l SEÇKİN ŞENVARDAR

Her şey demokrasi için

Her şey demokrasi için

Ankara’da yaşlı bir seçmen sandığa gidip oy kullanarak herkese “Maşallah” dedirtti.

Her şey demokrasi için

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde oy kullanan Mehmet Ağgürbüz, bayraklı kıyafeti ve külahıyla dikkati çekti.

Her şey demokrasi için

İstanbul’da Nazım Cihan’a papağanı eşlik etti.

Her şey demokrasi için

Düzce’de Pınar Aydın sandık başına çok sevdiği kedisiyle gitti.

Yazarlar