Siyaset Kırgızistan’a geçti

Kırgızistan’a geçti

07.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Kırgızistan’a geçti

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Çin’in ardından Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e geçti. Yıldırım’ı, Uluslararası Manas Havaalanı’nda Kırgızistan Parlamento Başkan Yardımcısı Mirlan Bakirov, Kırgızistan Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Almazbek Baatırbekov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nurlan Abdrahmanov ile Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat karşıladı. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’a geleneksel kıyafetler giyen Kırgız gençler ekmek ve kaymak ikram etti.

Haberin Devamı

‘Közkaman FETÖ’

Yıldırım, Kırgızistan’da mevkidaşı Dastanbek Cumabekov ile baş başa görüştükten sonra parlamentoda düzenlenen heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Yıldırım, yeni dönemde Kırgızistan ile her alanda ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerine vurgu yaptı, iki ülke arasında “sorun yaratan” tek konunun FETÖ yapılanması olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, FETÖ tehlikesini anlatırken şunları söyledi:

“Cengiz Aytmatov’un dilinden ifade edeceğim ‘O sizin gibi giyinir, sizin gibi konuşur, yalnız kendi milletine ihanet eder. Milletinin düşmanlarıyla birleşerek milletine karşı çalışır.’ Bu karakter ilk kez Manas Destanı’nda Közkaman olarak karşımıza çıkıyor. Közkaman ile Mankurt’u karıştırmamak lazım. Közkaman her şeyi bilerek yapan bir hain, Mankurt ise aklını kaybetmiş, ne yaptığını bilmeyen bir zavallıdır. Bu FETÖ’cüler Közkaman gibidir. Cengiz Aytmatov bunları çok iyi bilmiş ve bize öğüt bırakmış.”

Haberin Devamı

Yıldırım, daha sonra Başkan Muhammedkalıy Abılgaziyev ile de görüştü. Yıldırım FETÖ’nün Türkiye ile Kırgızistan ilişkilerine zarar vermesini istemediklerini belirterek, “Türkiye’nin gazi meclisi üzerine bombalar yağdıran, sokağa, demokrasiye sahip çıkan insanların üzerine bombalar yağdıran alçak örgütün, ata yurdunda Türk bayrağını dalgalandırmasına izin vermenizi istemiyoruz” dedi. -BİŞKEK AA