Siyaset ‘Kuvay-ı Milliye ruhu kılavuzumuz’

‘Kuvay-ı Milliye ruhu kılavuzumuz’

24.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli birliğin kenetlenmiş ruhunu temsil eden Meclis’in açılışının 102’nci yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum gerçekleştirildi.

‘Kuvay-ı Milliye ruhu kılavuzumuz’

ÖNDER YILMAZ, AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU, MEHTAP GÖKDEMİR - Şentop’un başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, CHP ve MHP genel başkanları hazır bulundu. Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmadığı özel oturumun açılış konuşmasını yapan Şentop, Atatürk ve silah arkadaşlarını anarken, Meclis’in bir “hürriyet karargahı” olduğunu söyledi. Meclis’in başarısının temelinde “Kuvayı Milliye Ruhu”nun yattığını dile getiren Şentop “Şükür ki, bu ruh bugün de vardır, diridir ve zorlukları aşmanın yegane istikamet sağlayıcı kılavuzudur” dedi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ise gelecek yılki kutlamalarda cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını belirterek “Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ve bu sistemin inşa sürecinde hep birlikte hareket edeceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yoluyla ulusal egemenlik kayıtsız şartsız gerçek anlamda milletin olacaktır” diye konuştu. Özel oturumda daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu da konuşmalarında Meclis’in önemine vurgu yaptı.