Siyaset MKE Genel Müdürü Akdere TBMM’de açıkladı: ABD’de satılan her 6 silahın 1’i Türkiye’den

MKE Genel Müdürü Akdere TBMM’de açıkladı: ABD’de satılan her 6 silahın 1’i Türkiye’den

23.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, yerli silah sanayinin gelişimine dikkat çekerken, ABD sivil piyasasında satılan 6 milyon 83 bin silahın, 1 milyon 49 bininin Türkiye’den gittiğini açıkladı.

MKE Genel Müdürü Akdere TBMM’de açıkladı: ABD’de satılan her 6 silahın 1’i Türkiye’den

ÖNDER YILMAZ Ankara - Milli Savunma Bakan Yardımcısı, MKE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dere, Meclis’te, MKE’nin dünya ile rekabet edecek bir kurum haline geldiğini belirtirken, yatırımların 2022 ve 2023 yılında da katlanarak devam edeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

MKE Genel Müdürü Yasin Akdere ise sektöre liderlik yapan anahtar teknolojiler geliştirdiklerini ifade ederek, “TSK’nın ihtiyaçlarını koşulsuz karşılamak için bu yolda koşuyoruz” dedi. Kara kuvvetlerinde 84, Hava kuvvetlerinde 13, Deniz kuvvetlerinde 10 projenin hayata geçirileceğini, bu yıl 6.6 milyar TL’lik ciro planladıklarını dile getiren Akdere, “geleceğe yatırım yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Akdere teknolojik dönüşümle birlikte beş yıl içerisinde MK’nin dünyadaki ilk 10 savunma sanayi şirketi arasına girmesini hedeflediklerini belirtti.
Proje üstüne projelere imza attıklarını en önemli projelerden birinin yerli ve milli “hibrit tahrik sistemleri” üzerine olduğunu dile getiren Akdere, motor ve güç grubunda 25 tona kadar bir aracı elektrikli olarak hareket ettirecek bir motoru hayata geçirmek için çalışma başlatıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Elektrikli motor

Bundan sonraki hedeflerinin de “elektrikli fırtına obüsü” olduğunu, anlatan Akdere, TSK’nın en çok kullandığı 155 milimetrelik fırtına obüslerinin 40 kilometre olan menzilinin bu yıl sonu 56 kilometreye, ardından da 72 kilometreye çıkarılacağını açıkladı.

Türkiye’deki özel sektör silah sanayinin inanılmaz başarılara imza attığına dikkat çeken Akdere, “Geçtiğimiz dönem içerisinde 6 milyon 83 bin silah satılmış Amerikan sivil piyasasında, bunun 1 milyon 49 bini ülkemizden gitmiş. Biz gerçekten yerli sanayiyle, yerli savunma sanayisiyle beraber dirsek dirseğe çalışıyoruz” dedi.

SADAT’la hiçbir alışverişimiz yok

Milletvekillerinin SADAT’la ilişkilerinin olup olmadığı konusundaki sorularını yanıtlayan Akdere, “MKE’nin SADAT kurumuyla hiçbir şekilde alışverişi olmamış, SADAT kurumu veya kurum içerisindeki yöneticilerinin herhangi biriyle, özel şirketi dahil hiçbir temsilcilik verilmemiştir. Benden önceki dönemi de incelettirdim hiçbir kayıt kesinlikle yok” açıklamasını yaptı.

Yazarlar