Siyaset ‘Reform paketi cips paketleri gibi’

‘Reform paketi cips paketleri gibi’

18.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ile iş birliği sürecinin “en üst düzeyin bir tık altında devam ettiğine” yönelik sözlerini eleştirerek, “Sisi’ye darbeci, diktatör demeyeceksiniz, bir tık altında, Cumhurbaşkanı mı diyeceksiniz? Rabia yapmayacaksınız, bir tık altında, 3 parmak mı göstereceksiniz?” diye sordu.

‘Reform paketi cips paketleri gibi’

İYİ Parti TBMM grup toplantısı, Hira Zümra Demirci isimli öğrencinin, milletvekili ve partililere kürsüden Andımız’ı okutmasıyla başladı. Akşener, Demirci’ye teşekkür ederek, “Umarım birileri duymuştur. ‘İyi dersler arkadaşlar’, onu da unutmayalım” dedi. Akşener, konuşmasında özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

ATATÜRK’ÜN MİRASI: Andımızın sözleri ağır gelenler, elbette andımızı yasaklamak ister. ‘Türk’ demenin bir ayırma değil, bir birliktelik arzusu olduğunu görmek istemeyenler, son bağımsız Türk devletini, uçuruma sürükleyenler elbette andımızın son cümlesinde şaşkına döner. Ama o arkadaşlar hiç kusura bakmasın, bizler hâlâ buradayız. Türk devleti, Cumhuriyet hâlâ burada. Çünkü bu topraklarda, milletini ve memleketini özünden çok sevenler, kendilerini ve koltuklarını özünden çok sevenlere karşı, her defasında galip gelmiştir. Andımız, kahraman atalarımızın aziz hatırasında, Atatürk’ümüzün mirasındadır. Andımıza el uzatmaya cüret edenlere inat, bir kez daha, ‘ne mutlu Türküm diyene.’

YERLİ VE MİLLİYİZ DİYENLER: Milli Eğitim Bakanlığı’nın, milli kimliğimize vurgu yapan, milli şuuru besleyen Andımızla, yargı üzerinden mücadeleye girmesi, acı olduğu kadar da ironiktir. ‘Yerli ve milliyiz’ diyenlerin, aslında ne olmadıklarını göstermesi bakımından da bir o kadar öğreticidir. Danıştay kararına rağmen, üç yıldır ortağına, ‘Andımızı okutun’ diyemeyenler şimdi çıkmışlar, Genel Kurul kararından sonra bu karara isyan ediyormuş gibi yapıyorlar. İbretlik gerçekten.

Haberin Devamı

TIK DİPLOMASİSİ: (Mısır ile ilişkiler) Sayın Erdoğan, artık gelenek haline getirdiği, ‘cuma sonrası gıybeti’ seansında konuştu; ‘Türkiye’nin Mısır’la ilişkileri, öyle en üst düzeyde değil de, şöyle bir ‘tık’ altında sürecek’ dedi. Şahsım diplomasisinden, tık diplomasisine terfi ettik. Sisi’ye darbeci, diktatör demeyeceksiniz, bir tık altında, Cumhurbaşkanı mı diyeceksiniz? Rabia yapmayacaksınız, bir tık altında, 3 parmak mı göstereceksiniz? Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Mısır’a niye küstü, şimdi niye barışıyor; hayır mı şer mi elbette bilmek isteriz. Şahsi çıkarların, koltuk korkularının dayattığı ‘tıklarla’ devlet yönetilmez Sayın Erdoğan.

YÜZDE SEKSENİ HAVAYLA DOLU: (Ekonomide Reform Paketi) Beklenenin aksine, açıklama sırasında hem döviz kuru hem de faizler arttı. Şimdiden uyarıyorum; damadın da hemen her ay yeni paket açıklıyordu, sonunda paket oldu. Demokrasi olmazsa, hukuk düzgün işlemezse, devlette akıl, liyakat ve şeffaflık olmazsa, tüm ihaleleri yandaşların kaparsa, sen ne açıklarsan açıkla tutmaz. Milletinin gerçeklerini reddeden hiçbir iktidar, sandıktan çıkamaz. Aylarca üzerinde çalışıp, karşımıza çıkardıkları reform paketi de aynı cips paketleri gibi; yüzde sekseni havayla dolu.

‘Urfa sana küsmüş haberin olsun’

DEDAŞ OLDU DEAŞ: Çiftçi kardeşlerim, ‘Mazot, gübre, ilaç fiyatları aldı başını gidiyor. Ama Urfa’dan Batman’a, başımızda öyle bir bela var ki, hepsini unutturuyor’ diyor. Nedir o bela? Dedaş. Yani, Urfa’da, Mardin’de herkesin DEAŞ dediği Dicle Elektrik. Çiftçimiz, astronomik elektrik faturalarından illallah ediyor. Fatura yetmiyor, gestapo gibi dolaşan şirket görevlilerinin yazdığı cezalar da çiftçimizin nefesini kesiyor. Çiftçimize yaşattığınız bu zulme derhal son verin. Urfa sana küsmüş haberin olsun Sayın Erdoğan.

Fotoğraf:  MUSTAFA İSTEMİ Milliyet