Siyaset Siyasilerden 10 Kasım mesajları

Siyasilerden 10 Kasım mesajları

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Siyasilerden 10 Kasım mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 9.05’te paylaşımda bulundu. Erdoğan paylaşımında “İstiklâl mücadelemizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ebediyete irtihalinin 84. yılında saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum” mesajını yazdı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, sosyal medya hesabında Atatürk’ü anarak “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 84. yılında saygı ve rahmetle yâd ediyorum” paylaşımını yaptı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Millî varlığımızı ebediyete kadar hür ve bağımsız devam ettirme yolunda, basiret ve cesaretle karar alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere “en büyük eseri” Cumhuriyeti miras bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin sarsılmaz birliği ve daima “tam bağımsızlık / istiklâl-i tâm” inancıyla sonsuza dek var olmaya devam edecektir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise partilerinin gençlik kolları örgütlerince 10 Kasım sebebiyle hazırlanan özel videoları sosyal medya hesaplarından paylaşarak Atatürk’ü andı. Hemen hemen tüm siyasiler de 84’üncü ölüm yıl dönümünde Atatürk’ü yayımladıkları mesaj ve paylaşımlarla andı.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Cumhuriyetimiz kurulduktan sonraki süreçte, en yoğun, en kapsamlı ve en etkin faaliyetleri icra ettiğimiz bu dönemde; bir yandan hudutlarımızı koruyup yurt içi ve sınır ötesinde başta FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terörle mücadele ederken diğer yandan da denizlerimizdeki ve semalarımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumaktayız. Bugün bölgesinde etkin, dünyada seçkin bir güç haline gelen Türkiye Cumhuriyeti; köklü tarihi, dinamik nüfusu, etkin, caydırıcı ve saygın ordusuyla ilelebet payidar kalacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Yaklaşık bir asır evvel aziz milletimizin büyük fedakârlıklarla sürdürdüğü istiklal mücadelesine önderlik eden Başöğretmen’imiz Atatürk; vatanseverliği, mücadeleci ruhu, yüksek şahsiyeti ve benzerine az rastlanır liderliğiyle tarihin sayfalarında derin bir iz bırakarak tüm dünyanın takdirini kazanmış, milletimizin yüce gönlünde eşsiz yerini almıştır. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yâd ediyorum.

Yazarlar