Siyaset Son dakika... CHP'de Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın istifa etti

Son dakika... CHP'de Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın istifa etti

10.02.2021 - 11:57 | Son Güncellenme:

CHP'li 2 eski vekil Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın partilerinden istifa etti. Gelen son dakika haberine göre; Mevlüt Dudu, CNN TÜRK'te çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstifanın perde arkasında neler var? İstifa eden Dudu ve Akalın bundan sonra ne yapacak? Detayları CNN Türk muhabiri Mustafa Berber anlattı.

Canlı yayında Dudu ve Akalın'ın neden istifa ettiğini ve bundan sonraki süreci anlatan Mustafa Berber, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"CHP'deki tartışmalar 3 milletvekilinin yazdığı mektupla başlamıştı ve 3 vekil de CHP'den istifa etmişti. O istifaların ardından da eski vekiller harekete geçmişti. Eski vekillerden Mevlüt Dudu, Hakkı Akalın, Metin Lütfü Baydar, eski genel başkanlar Deniz Baykal, Murat Karayalçın ve Hikmet Çetin'le birer görüşme gerçekleştirmişlerdi. O görüşmede 3 isim, partide bir bütünlük olmasını istediklerini dile getirmişlerdi ve 3 eski genel başkanın inisiyatif alarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapmasını isteyip önerilerini sıralamışlardı.

O öneriler ise şunlardı: Cumhurbaşkanı adayının parti üyeleri tarafından seçilmesi, Genel Başkan'ın üyelerin oylarıyla seçime gitmesi ve iki seçim kaybeden genel başkanın görevi bırakması... Sıraladıkları 3 maddeyi eski başkanlar kendi aralarında değerlendirdiler. Ardından da Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ve Kılıçdaroğlu 3 eski milletvekili ile görüşeceğini söyledi. 3 eski vekil beklediler ve bir talep gelmeyince istifa ettiklerini duyurdular.

Haberin Devamı

CNN Türk'e konuşan Mevlüt Dudu, ''Görüşme talebimiz olmadı, inisiyatif almalarını istemiştik eski genel başkanlardan. Murat Beyle görüştükten sonra Kemal Bey bizimle görüşebileceğini söyledi ve Muharrem İnce'nin istifasının ardından 3 saat geçtikten sonra bizi aradı ama iş işten geçmişti'' dedi.

İki vekille hareket eden ve istifa etmeyen Metin Lütfü Baydar da CNN Türk'e konuştu. Baydar, ''Ben partide mücadeleme devam edeceğim. Genel Başkan aradı, tıpkı diğer arkadaşlarımızla görüştüğü gibi benimle de görüştü. Siyasi mücadelemin CHP'de devam edeceğini kendisine ilettim. Eleştirilerimi sürdüreceğimi de belirttim'' dedi.

Peki istifa eden 2 isim ne yapacak? Bu iki vekil bundan sonra Muharrem İnce ile hareket edecek tıpkı CHP'den daha önce istifa eden 3 vekil gibi.

Son dakika... CHPde Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın istifa etti

CHP TİRE İLÇE TEŞKİLATI'NDAN İNCE'Yİ DESTKELEYEN 329 ÜYE İSTİFA ETTİ

CHP'den istifa ettiklerini Yeni Mahalle'de düzenledikleri basın açıklamasıyla duyuran grup adına konuşan İlhan Ersöz, "Sayın Genel Başkan ve ekibi maalesef tabanın duyduğu sıkıntıları bile görememektedir. Bizler, toplumun bölünüp, kendilerine yakın olmayanları ötekileştiren yönetiminden memnun değiliz. Alternatif çözüm üretemeyen bir muhalefet, Türkiye'nin kaderi olamaz. Türkiye sahipsiz değildir. Bizler burada yollarımızı ayırıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılma kararı aldığını açıklarken söylediği, "ABD'den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. Mustafa Kemal diyen ancak Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP'li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum" sözlerini hatırlatan Ersöz, şunları söyledi:

“İnce'nin yaptığı gerekçeli açıklamalardan dolayı Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir Tire CHP üyeleri, ‘Memleket Hareketi’ öncüleri olarak bizleri, çok sevdiğimiz, yıllarca emek verdiğimiz partimizden üzülerek ayrılıyoruz. Memleket hareketi öncüleri olarak, bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda ve bu konuda hiç ödün vermeksizin ülkemizin refahı, daha aydınlık yarınları için milletimizle beraber ‘Memleket Hareketi’nde toplanıyoruz. Tüm vatanseverleri bu hareketin içinde görmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Ersöz, ilçede CHP’den istifa edeceklerin sayının daha da artacağına inandığını söyledi.