Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan medyasının iddialarına cevap: Miçotakis, protokol kaidelerini bilmeyen bir adam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunan medyasının iddialarına cevap: Miçotakis, protokol kaidelerini bilmeyen bir adam

07.10.2022 - 13:55 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı sonrası açıklamalarda bulundu. Yunan medyasının Miçotakis ile Erdoğan'ın tartıştığı yönündeki haberleri üzerine net konuştu: Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam.

Putin ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye ilişkin detayları da paylaştı. Erdoğan, "Sayın Putin'in doğum yıldönümü. Onu tebrik edeyim istedim hem de devam eden süreçle ilgili bizim arabuluculuğumuza teşekkür etti. Ayrıca ikili ilişkilerimize yönelik 3-4 gün içerisinde etraflıca görüşme yapabilirsek iyi olur. Asya görüşmelerine Sayın Putin'in de gelme durumu olursa gerek ikili görüşmeler, gerek Rusya-Ukrayna açısından görüşmelerimiz olabilir. Orada bir mutabakatımız oldu. Gerek telefon gerek Asya bir temasımız olacak." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Yunan medyasının "Miçotakis ile Erdoğan tartıştı" iddiasıyla ilgili Erdoğan, "Bir de protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Ben ana konuşmacılardan bir tanesiydim. Konuşmamı yaptım. O da kimden, nasıl izin aldı bilmiyorum. Bana cevap yetitştirmeye kalktı. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı böyle bir seviyeye düşer mi? Doğru düzgün kimse alkışlamadı." dedi.

ABD ile F-16 görüşmelerine de değinen Erdoğan, "Dünyada bunun da alternatifleri var. Biz nasıl Patriotlarla ilgili ihtiyaçlarımız karşılanmayınca S400'leri nasıl aldıysak, F16 ihtiyacımız giderilmezse bu ihtiyacı giderecek çok ülke var." açıklamasını yaptı.